• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Broad Horizon neemt Data Management Professionals over

Broad Horizon neemt Data Management Professionals over

Broad Horizon, aanbieder van IT-, data- en cloudoplossingen, zet zijn groeistrategie voort met de overname van Data Management Professionals (DMP). DMP biedt datamanagementdiensten en zorgt ervoor dat de data van klanten altijd en overal beschikbaar is. Met deze overname wil Broad Horizon verder inzetten op een breed palet aan diensten op het gebied van IT-, data-, storage- en clouddiensten.

De overname van DMP past binnen de overnamestrategie die Broad Horizon hanteert. Naast diensten op het gebied van data & AI, levert Broad Horizon ook diensten voor de moderne werkplek, business applicaties, clouddiensten, en managed hosting. In het portfolio ontbrak een organisatie die gespecialiseerd is in DataManagement-as-a-Service voor de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data.”

“We zijn erg trots dat DMP ons komt versterken en we samen verder invulling kunnen geven aan onze datamanagementambitie,” aldus Johan Taams, CEO van Broad Horizon. “Wij helpen organisaties om datagedreven te worden en maximale intelligentie te halen uit hun data. Daarnaast helpen we organisaties om data te ontsluiten door het digitaliseren van de werkplek en coreprocessen met behulp van businessapplicaties. Tot slot hebben wij de hybride cloud- en beveiligingslaag om systemen en applicaties te hosten en te managen. Met DMP complementeren we dit met een geavanceerd en volledig beheerd opslag, back-up, en datamanagementplatform.”

Henny van de Riet, Maurice Pastoor en Eric Evers, voeren de directie van DMP en zijn blij met deze stap. “Wij zien een goede match in de cultuur tussen beide organisaties en daarnaast zien we een toenemende data gedrevenheid bij onze klanten. We hebben een hoog kennisniveau en ervaring binnen de groep. Daarmee hebben we de mogelijkheid om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Samen met Broad Horizon kan DMP haar motto “Your data in safe hands” nog krachtiger vorm geven, waarbij de dienstverlening naar onze huidige klanten vanzelfsprekend van hoog niveau blijft”.

Over Data Management Professionals

DMP richt zich op ‘datarijke’ organisaties in het midden- en hoger segment en biedt diverse DataManagement-as-a-Service oplossingen voor de opslag, beschikbaarheid en het beheer van grote hoeveelheden data, on-premises of in de cloud. DMP heeft een sterke positie in Nederland, Duitsland, Belgie, Spanje, Denemarken en de UK. DMP heeft meer dan 60 medewerkers, bedient meer dan 300 organisaties op basis van 10 datacenters verdeeld over vier continenten.

Over Broad Horizon

Broad Horizon is een van de grotere Nederlandse data, business applicaties, managed hosting- en cloudbedrijven. Andere bedrijven die onder Broad Horizon vallen, zijn managed hostingprovider True en dataspecialisten Cmotions en Underlined. Broad Horizon is specialist op het gebied van het volledige Microsoft-platform, waaronder ERP-, CRM-, de moderne werkplek en alle clouddiensten vallen.  Bij Broad Horizon werken bijna vijfhonderd mensen. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht en Amersfoort en heeft ook een kantoor in Gent.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl