• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • BIT-blogs – Cisco switches voor nieuwe verbindingen tussen BIT datacenters
Cisco switches voor nieuwe verbindingen tussen BIT datacenters

BIT-blogs – Cisco switches voor nieuwe verbindingen tussen BIT datacenters

Bron: BIT-blogs

Achter de schermen hebben we de laatste maanden gewerkt aan een aantal technische aanpassingen. Zo heb je kunnen lezen dat we onze netwerkcapaciteit en beschikbaarheid hebben verhoogd met de nieuwe Arista switches en dat er nieuwe firewalls in gebruik genomen zijn. De laatste aanpassing is een upgrade van onze ringswitches voor 1Gbit/s verbindingen tussen datacenter BIT-1 en BIT-2A en tussen BIT-1 en BIT-2BCD.

Voor deze upgrade zijn de Cisco switches opnieuw ingericht. Voorheen waren deze actief als 10Gbit/s aggregatieswitches. De aggregatieswitches hadden nog behoorlijk wat capaciteit waardoor ze nu kunnen dienen als ringswitches voor verbindingen tussen BIT-1 en BIT-2. De ringswitches leveren een betrouwbare ethernetverbinding tussen BIT-1 en BIT-2A en tussen BIT-1 en BIT-2BCD. Beide verbindingen zijn volledig onafhankelijk van ons core- en access netwerk.

Altijd online door redundantie

Deze extra koperverbinding is met name geschikt voor klanten die apparatuur op beide locaties hebben staan omdat dit bijvoorbeeld netwerktechnisch beter uitkomt of omdat ze de andere poort die zij gebruiken, afrekenen op gebruik. Daarnaast is de verbinding op deze manier ook redundant. Bij uitval van de primaire route kan data alsnog via de secundaire verbinding lopen tussen beide locaties. Onze klanten hoeven zich daarom niet bezig te houden met de transmissie van data over glasvezel op (voor de klant) relatief lange afstanden of zich zorgen te maken bij een eventuele glasbreuk. Het is een managed service. Is de verbinding down? Dan pikken wij dit direct op en ondernemen wij actie. Bij een onverlichte verbinding (dark fiber) moet je die redundantie zelf verzorgen, zoals twee fiberparen en een failover.

Een ethernetverbinding of een onverlichte glasvezel bij BIT loopt via een hoogwaardig en fijnmazig netwerk van onze glasvezelpartners. Behalve verbindingen op ons eigen glasvezelnetwerk in Ede leveren we ook verbindingen door heel Nederland onder andere op de netwerken van Eurofiber, KPN, Tele2 en TrenT. Daarbij kiezen wij het netwerk dat op basis van jouw locatie en eisen het meest geschikt is.

Onbeperkte bandbreedte tegen een vast bedrag per maand

De verbinding tussen tussen BIT-1 en BIT-2A is 2 x 10Gbit/s. Daarbij loopt één pad via de oost-ring en één pad via de west-ring (dus geografisch gescheiden). De andere verbinding (ook 2 x 10Gbit/s) loopt van BIT-1 naar BIT-2B en is eveneens geografisch gescheiden door een pad via de oost-ring en een pad via de west-ring. De switch in BIT-2B bedient onze klanten die apparatuur in BIT-2BCD hebben staan.

Een ander groot voordeel van ons ringnetwerk is dat er niet gefactureerd wordt op verbruik. Onze klanten betalen een vast bedrag per maand, ongeacht hoeveel verkeer er over wordt gedaan. Op die manier is het dus ook mogelijk om apparatuur die verspreid staat over twee datacenters, zonder hoge kosten, met elkaar op hoge snelheid te laten communiceren.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over onze verbindingen en wat hierin allemaal mogelijk is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

Door: Jeroen Louwes

Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl