• Home
  • Nieuws
  • Wire
  • Acronis vergroot zijn aanbod aan beveiligingsoplossingen met Intel® TDT-technologie

Acronis vergroot zijn aanbod aan beveiligingsoplossingen met Intel® TDT-technologie

Integratie met innovatieve technologie betekent een versterking van het Acronis-portfolio van beveiligingsoplossingen gericht tegen bestandsloze aanvallen

SCHAFFHAUSEN, Zwitserland – 23 maart 2023 – Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn beveiligingsportfolio gericht tegen geavanceerde bestandsloze aanvallen heeft uitgebreid met Intel® Threat Detection Technology (Intel® TDT) dat gebruikmaakt van de geïntegreerde Intel®-GPU om geheugenscans weg te halen bij de CPU. Met Acronis is er nu opnieuw een bedrijf op het gebied van cyberbescherming dat Intel® TDT integreert als uitbreiding van zijn beveiligingsproducten.

Tussen alle cyberbedreigingen waarvan de ontwikkeling en aantallen dagelijks toenemen, zijn de onderzoekers van Acronis nieuwe typen malware en aanvalsvectoren tegengekomen, zoals polymorfe malware en bestandsloze aanvallen. Veel bedreigingen hanteren een “in-memory-only”-aanpak die moeilijk is vast te stellen. Met Intel® TDT-technologie kunnen Acronis-oplossingen voor cyberbescherming resources vrijmaken tijdens HDD- en geheugenscans, met betere systeemprestaties als resultaat. Onderzoekers van Acronis zagen dat tijdens het scannen van alle processen in het systeemgeheugen op ondersteunde CPU’s, Intel® TDT de belasting van de CPU verlaagde met een factor 2,4 door deze taak over te zetten naar de geïntegreerde Intel® GPU.

De oplossing van Acronis combineert volledige single-agent cyberbescherming met Intel® TDT. Deze verbetering resulteert in een minder intensief gebruik van de CPU, waardoor er meer rekencapaciteit vrijkomt voor productiviteits- en kantoorsoftware waarmee eindgebruikers van Acronis werken, terwijl rekenintensieve beveiligingsbewerkingen worden uitgevoerd in de geïntegreerde Intel® GPU. De innovatie van Intel® TDT komt beschikbaar in oplossingen als Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect en Acronis Cyber Protect Home Office.

Patrick Pulvermueller, CEO van Acronis: “De integratie van Intel® TDT in oplossingen van Acronis voor cyberbescherming is een logische stap om tegemoet te komen aan de vraag van onze gebruikers. Het laatste jaar zagen we dat bijna 50% van alle gedetecteerde aanvallen bestandsloos was. Het gebruik van deze Intel-technologie is een geweldige mijlpaal in het optimaliseren en uitbreiden van onze anti-malware-engine.”

Carla Rodríguez, Vice President en General Manager, Ecosystem Partner Enabling van Intel: “Door onze samenwerking met Acronis bij het integreren van Intel® Threat Detection Technology in hun oplossingen voor cyberbescherming, kunnen alle klanten, groot en klein, die werken met Intel vPro® op geregelde tijden zeer effectieve geheugenscans uitvoeren. Dat is een groot voordeel voor onze wederzijdse klanten omdat we hen daarmee helpen de steeds geavanceerder wordende bedreigingen voor te blijven.”

Research Vice President Security and Trust Michael Suby van IDC: “Terwijl de IT-wereld steeds geavanceerder wordt en de cloud een steeds grotere rol speelt, komt er ook steeds meer druk te staan op beveiligingsteams die over minder goed geïntegreerde technologie beschikken, met als gevolg meer complexiteit en onbedoelde blinde vlekken in beveiligingssystemen. Volgens een recent IDC-onderzoek onder 1015 beveiligingsprofessionals in Noord-Amerika is dat met name het geval bij kleinere organisaties die minder goed zijn toegerust om effectief te kunnen werken met afzonderlijke producten van verschillende leveranciers of die niet in een sterke onderhandelingspositie met meerdere leveranciers verkeren. In die zin lijken ze meer in te zijn voor een geïntegreerde aanpak met hard- en software voor eindpuntbeveiliging.”

Acronis biedt zijn gebruikers de mogelijkheid het heft weer in eigen handen te nemen en alle complexiteit uit te bannen met een geïntegreerd platform dat zorgt voor een betere operationele efficiëntie. Met een geïntegreerde oplossing als Acronis Cyber Protect Cloud kunnen organisaties de tijd verkorten die beveiligingsteams besteden aan diverse operationele activiteiten, de kosten voor training verlagen, de werkomgeving minder complex maken door het aantal te beheren tools te verminderen, en dat alles om uiteindelijk tot meer groei te komen.

Meer informatie over Acronis en het aanbod van cyberbeschermingsoplossingen vindt u hier: www.acronis.com

Wilt u meer weten over Intel® Threat Detection Technology, ga dan naar intel.com/tdt

Over Acronis

Acronis combineert gegevensbescherming en cybersecurity en levert daarmee geïntegreerde, geautomatiseerde cyberbescherming als antwoord op de uitdagingen van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en bescherming (SAPAS) van de moderne digitale wereld. Met flexibele implementatiemodellen die voldoen aan de eisen van serviceproviders en IT-professionals biedt Acronis vooraanstaande cyberbescherming voor gegevens, toepassingen en systemen met innovatieve oplossingen van de volgende generatie voor anti-virus, back-up, noodherstel en endpointbeveiligingsbeheer met behulp van AI. Met geavanceerde anti-malware op basis van AI en gegevensverificatietechnologie op basis van blockchain beschermt Acronis elke omgeving- van cloud tot hybride en on-premises, tegen lage en voorspelbare kosten.

Acronis is een Zwitserse onderneming, opgericht in Singapore. Met twee decennia van innovatie heeft Acronis meer dan 2000 werknemers in 45 locaties. De Acronis Cyber Protect-oplossing is verkrijgbaar in 26 talen in meer dan 150 landen en wordt gebruikt door 16.000 serviceproviders voor de beveiliging van meer dan 750.000 bedrijven.

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl