• Home
  • Nieuws
  • Winvision sluit zich aan bij Odin Groep

Winvision sluit zich aan bij Odin Groep

Om zijn groeiambities waar te maken en zijn rol als toonaangevende Microsoft-partner verder uit te bouwen, sluit Winvision zich aan bij Odin Groep. De directie en bedrijfsvoering van Winvision blijven ongewijzigd. Winvision heeft 140 medewerkers en krijgt, net als de andere bedrijven binnen Odin Groep, volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep groeit naar een IT-organisatie met 470 medewerkers.

Volgens Hans Lesscher, Algemeen Directeur van Odin Groep, past deze stap in beider groeistrategieën. Odin Groep stelt IT-bedrijven – tot vóór de overname Previder, Heutink ICT en Web2work – in staat te excelleren in hun marktsegment. Om relevant te blijven, is groei, schaalgrootte en spreiding van markten noodzakelijk. “Vandaar dat onze strategie niet alleen gericht is op autonome groei, maar ook op het faciliteren van meer bedrijven binnen de groep. Om daarbij maximale synergie te creëren zoeken we naar organisaties die dezelfde groeiambities hebben, in andere regio’s actief zijn, een aanvullend portfolio hebben en – heel belangrijk – een vergelijkbare bedrijfscultuur hebben. Deze strategische match is met Winvision ruimschoots aanwezig.”

Winvision strategisch partner
Winvision ondersteunt klanten in de zorg, lokale overheid, onderwijs en bouw- en infra met de digitale transformatie. Winvision is 100% gericht op Microsoft-technologie en heeft veel kennis van onder andere Office 365, Infrastructuur, Dynamics en Azure. Dit maakt Winvision tot een interessante partij voor Odin Groep, aldus Hans Lesscher. “Met haar IT-strategie advies, diensten rondom de moderne werkplek, business applicaties, adoptie-aanpak, cloud transitie roadmap en oplossingen op het gebied van data & AI zit Winvision hoog in de waardeketen. Door klanten te helpen efficiënter te werken en te innoveren, voegen ze echt waarde toe. Bovendien heeft Winvision een waardevol netwerk, bovenal bij Microsoft. Hiervan profiteren ook de klanten van de andere Odin-bedrijven.”

Synergiekansen
Winvision profiteert op haar beurt van de kracht van Odin Groep. Oprichter en Algemeen Directeur Winvision Ronald Eleveld: “Odin Groep is sterk in het faciliteren van IT-bedrijven, zodat deze zich op hun corebusiness kunnen blijven richten. Dat spreekt ons aan. We focussen graag op de klant. Wil je echter ook op lange termijn een rol blijven spelen in de snelle IT-markt, dan zijn schaalgrootte en investeringskracht belangrijk. Voortaan kunnen we op gebied van clouddiensten als Microsoft Azure samenwerken, zodat we de komende jaren sneller innoveren en groeien. Bovendien is bijvoorbeeld Previder, één van de Odin Groep bedrijven, sterk in datacenter-, cloud- & connectiviteitsdiensten en leveren ze service & support diensten die zeer goed passen bij onze dienstverlening. Daar liggen gezamenlijke kansen om onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

Hans Lesscher ziet ook kansen, zeker in de zorg: “Zowel Winvision als Previder hebben een stevige footprint in de zorg. Toch bedienen beide organisaties daar met een eigen aanpak en eigen oplossingen andere klanten. Daarin kunnen we voortaan samen optrekken en de zorg slimmer en efficiënter laten werken met moderne IT-oplossingen.”

Integratie organisaties
Winvision blijft acteren vanuit de regio Utrecht. De komende periode wordt bekeken waar Odin Groep kan ondersteunen en waar synergievoordelen te behalen zijn. Klanten kunnen blijven vertrouwen op de persoonlijke en deskundige aanpak van Winvision. Mede-oprichter van Winvision, Jeroen Vermeulen: “Eén van de sterke punten van Winvision is de inzet van innovatieve IT oplossingen die het verschil maken voor onze klanten. Samen met Odin Groep kunnen we nog meer toegevoegde waarde bieden als strategisch IT-partner.”

Op de lange termijn profiteren klanten dus van een breder portfolio en nog snellere innovatie. Hetzelfde geldt voor de huidige klanten van Odin Groep. Met name adviesdiensten op gebied van digitale transformatie en adoptie van de moderne werkplek worden snel breed binnen de groep ingezet.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl