• Home
  • Nieuws
  • Werkgroep ontwikkeling ‘how to’s’ voor moderne en veilige internetstandaarden

Werkgroep ontwikkeling ‘how to’s’ voor moderne en veilige internetstandaarden

Alweer drie jaar geleden werd de website internet.nl gelanceerd. Een website waarop iedereen kan testen of een website, maildomein en/of een internetverbinding aan moderne en veilige internetstandaarden voldoet. Veel ISPConnect leden hebben verzoeken van klanten ontvangen met de vraag om ervoor te zorgen dat hun website of maildomein 100% aan deze veilige internetstandaarden voldoet. Een eenvoudig verzoek, maar niet altijd eenvoudig te realiseren.

‘How to’s’ beschikbaar stellen
Samen met het Platform Internetstandaarden willen wij jou helpen om te kunnen voldoen aan die verzoeken. Voor veel gebruikte mailsoftware en mailappliances in onze branche wil het Platform ‘how to’s’, voor ondersteuning van onder andere DANE, STARTTLS, DMARC, DKIM en SPF, beschikbaar stellen.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag je steentje bijdragen? Stuur dan z.s.m. een mailtje om je aan te melden voor de werkgroep.

Ondersteunt jouw organisatie (een deel van) de genoemde mailstandaarden al? Dan zijn we zoek naar de engineer in jouw bedrijf die zijn kennis wil delen! Ondersteunt jouw organisatie (een deel van) de genoemde mailstandaarden nog niet? Dan zijn we op zoek naar de engineer in jouw bedrijf die samen met experts uit de branche snel voor ondersteuning van de standaarden in jouw bedrijf gaat zorgen!

Platform Internetstandaarden
ISPConnect is net als de overheid, het bedrijfsleven en andere internetorganisaties lid van het Platform Internetstandaarden. Het Platform heeft aangegeven dat de eisen op internet.nl niet veel verder
aangescherpt zullen worden. Zij zullen zich komend jaar met name richten op het verder onder de aandacht brengen van internet.nl. Er wordt bijvoorbeeld al gesproken met webwinkel brancheorganisaties. Het is daarom te verwachten dat het aantal verzoeken van klanten van leden van ISPConnect om de score op internet.nl te verbeteren, zal stijgen. Met het beschikbaar stellen van de ‘how to’s’ helpen we onze leden om aan deze verzoeken te voldoen.

Let op: deze werkgroep is alleen voor leden van ISPConnect

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl