• Home
  • Nieuws
  • De website van Dutch Cloud Community is live!

De website van Dutch Cloud Community is live!

Het is zover! De nieuwe website van Dutch Cloud Community is online. Vanuit het DCC-team is de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze nieuwe website die de waarden van onze nieuwe vereniging duidelijk maakt. Een website waar onze leden en partners een prominente plaats hebben gekregen. Er is voorzien in wat je mag verwachten van een website voor het netwerk van cloud service providers. En zelfs meer dan dat.

Zo hebben we aparte, voor onze sector belangrijke nieuwsberichten die we continu onderhouden. Ook is er een zogenaamde ‘Wire’ waar berichten van onze leden en partners terug te vinden zijn. De branche agenda is opgenomen en een sfeerimpressie van eerdere evenementen vind je natuurlijk ook terug.

Verder is er veel informatie. Over de programma’s waarin we betrokken zijn zoals GAIA-X. Over de onderzoeken die we zelf of in samenwerking uitvoeren. Ook onze standpunten en waar wij voor staan vanuit de missie en doelstelling van de vereniging, lichten we uitgebreid toe. Zo werken we samen aan kwaliteit en een professioneel imago van onze sector en vertellen we je op de website hoe we dat doen.

Extra elementen

Er zullen in de komende maanden nog extra elementen aan de website worden toegevoegd. Zo komt er voor leden een aparte portal waarin we belangrijke documenten die de praktijk van de hosters,  cloud- en internet providers ondersteunen beschikbaar maken. Denk aan zaken als een overzicht van algemene voorwaarden met uitleg van de artikelen. Maar ook de verwerkerovereenkomst en de handleiding daarbij. Nieuw zullen overzichten zijn van wet- en regelgeving waar hosters,  cloud- en internet providers mee te maken hebben en krijgen. En een uitwerking van wat zorgplicht voor hosters op basis van huidige wetgeving maar ook gerechtelijke uitspraken nu inhoudt.

Dutch Cloud Community in actie voor de Voedselbank
Dutch Cloud Community in actie voor de Voedselbank

Speciale aandacht vragen we voor de #Cloud4Voedselbank actie. Sinds de launch in december vorig jaar van onze vereniging hebben we al een mooi bedrag opgehaald en we streven naar een nog mooier bedrag eind dit jaar. Binnenkort schrijven we het eerste bedrag over, daarover later meer.

We danken alvast die mensen die aan deze nieuwe website hebben gewerkt. Michiel, Tom, Frank, Mark, Sam, Payam, Hanneke en Gerdien. Je vindt alle mensen die nu aan en voor Dutch Cloud Community werken op onze team pagina. Makkelijk om te weten wie je waarvoor kunt benaderen. Inmiddels is ook al onze Social Media van DHPA en ISPConnect omgezet naar de Dutch Cloud Community. Je kan ons volgen op Twitter, Linkedin en YouTube.

We zullen de komende week gaan vragen naar wat onze leden en partners van deze nieuwe community site vinden. Om er zoveel mogelijk een gezamenlijk gedragen project van te kunnen maken. We kijken uit naar jullie reacties!

Ruud Alaerds

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl