Wat is Cloud IT Academy ook alweer?

De Cloud IT Academy (CITA) is al in haar derde jaar en groeit nog steeds hard door. Zelfs in het jaar van Covid en thuiswerken. We gaan uitbreiden met een nieuwe duale opleiding in het komende schooljaar.

Op 17 maart organiseren we een webinar om jullie allemaal te informeren over de mogelijkheden die er voor bedrijven in de sector zijn om deel te nemen.

Even een stapje terug. Het is alweer een tijdje geleden dat we jullie hebben bijgepraat over CITA. Wat is het ook alweer? CITA is een samenwerking van de brancheverenigingen en bedrijven uit de digitale wereld dat erop gericht is om jonge ambitieuze IT’ers praktijkgericht op te leiden voor de IT beroepen in de sector.

Het is een stichting zonder winstoogmerk waarin duale (hybride) opleidingen worden ontwikkeld en vervolgens uitgerold in samenwerking met opleidingsinstituten en het bedrijfsleven.

Duaal opleiden van jong IT talent

In 2018 zijn we van start gegaan met de HBO opleiding Cyber Security & Cloud. De eerste trainees zijn inmiddels een eind op weg in hun derde jaar. Ieder jaar komt er weer een nieuwe lichting eerstejaars trainees bij. We richten ons voornamelijk op MBO 4 ICT studenten die doorgaan met een duale bachelor HBO. Via CITA komen die terecht in een leerwerkbaan bij een van de bij CITA aangesloten bedrijven in de sector. Daar zijn ze drie dagen per week aan de slag. Ze werken ook echt mee met het bedrijf, worden daar begeleid en leren al doende om te gaan met de technologie, en de cultuur van de cloud sector. Daarnaast zijn de trainees twee dagen per week bezig met de bachelor opleiding van Hogeschool Utrecht. Ze krijgen opdrachten mee die ze in de bedrijven moeten uitvoeren. Liefst 50% van de HBO studiepunten worden behaald in de praktijk bij de bedrijven. Uiteraard moeten de trainees naast hun werk studeren om hun tentamens te halen.

Inmiddels hebben we zo’n 90 trainees in leerwerkbanen bij een vijftigtal bedrijven, van heel groot tot klein MKB. Bekende namen? Denk aan Intermax, Claranet, InterConnect, True, Art of Automation, Nedcomp, Parentix, Leaseweb, CloudMerge en Hallo. Deze bedrijven ontvingen allemaal het predicaat ‘Investor in Young IT Talent’.

— Lees hier de ervaringen van Avantage en NewMedia2Day —

Wat zijn de voordelen?

De opzet werkt gewoon goed. Iedereen heeft er baat bij. De werkgevers krijgen een jonge werknemer die HBO werk en denkniveau ontwikkelt en tegelijkerijd diepgaand technische praktijkkennis opdoet in het bedrijf. Natuurlijk met de bedoeling om ná het HBO in dienst te komen bij het bedrijf. En mocht het toch niet “klikken” vindt CITA een ander bedrijf voor de trainee en een andere trainee voor het bedrijf. De trainee krijgt een opleiding die heel erg is toegepast op de praktijk, werkervaring en uitzicht op een vaste baan, en voor de hogeschool is het een hele positieve bijdrage dat toonaangevende bedrijven de trainees kennis laten maken met nieuwe technologieën.

We zijn nu bezig met de 4de lichting, die na de zomer met hun eerste jaar van start gaat. En dit jaar gaan de eerste eerstejaars trainees van start met de tweede opleidingsrichting die we hebben ontwikkeld met de hogeschool: een duale HBO opleiding Software Development, die we opnieuw samen met de Hogeschool Utrecht ontwikkelen.

Meer weten? Wij vertellen je alles op 17 maart

Op 17 maart willen we aan jullie, werkgevers uit de sector, meer uitleg geven over wat CITA voor jullie kan betekenen. De directeur van Cloud IT Academy, Marcel Schilders, zal jullie informeren  over hoe de aanpak van CITA werkt. Serge Wallagh de opleidingsmanager van de Hogeschool Utrecht licht het vakinhoudelijk curriculum toe. Ook hebben we werkgever Thijs Paree, founder NewMedia2Day (gefuseerd met Hallo) bereid gevonden om toe te lichten wat de samenwerking met CITA voor zijn bedrijf betekent. De 2e jaars trainee Sven Visser van NewMedia2Day zal ons vertellen wat zijn ervaringen zijn in leerwerkbaan en de duale HBO opleiding.

Ik nodig jullie van harte uit om je aan te melden voor de webinar. Maak vrijblijvend kennis met Cloud IT Academy en kijk zelf of het iets voor jouw organisatie is!

Vergeet niet:

De LinkedIn en Twitter accounts van ISPConnect en DHPA gaan migreren naar  @dutchcloudcomm en de Dutch Cloud Community Linkedin.

Volg ons op Twitter en sluit je aan bij onze LinkedIn pagina!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl