Wanneer gaan we elkaar weer zien?

Verlossende woorden van de premier vorige week: het verbod op evenementen wordt opgeheven. Mits er niet, god forbid, een tweede golf aan besmettingen komt kunnen we weer beginnen met bijeenkomsten te plannen.

Ik had onlangs voor het eerst in maanden weer een overleg in dezelfde fysieke ruimte, met meerdere andere gasten (wel op afstand van elkaar), en we vonden het allemaal heerlijk om weer eens met elkaar te zijn, om samen koffie te drinken (de gastvrouw had zelfs een gebakje geregeld), om bij te praten, nog even te blijven hangen en nieuwtjes uitwisselen met elkaar i.p.v. Teams ophangen en meteen de volgende call in te duiken. Genieten!

Wij missen de bijeenkomsten. Jullie ook?

ISPConnect organiseert ieder jaar normaal een 12-tal bijeenkomsten. Kleinschalige kennis- en themasessies voornamelijk, over bepaalde onderwerpen, vaak in samenwerking met bepaalde leden of met onze partners, en een paar keer per jaar grotere netwerkevenementen (Dutch Night@CloudFest, of de traditionele nazomer BBQ). Voor ons zijn die bijeenkomsten vreselijk waardevol. Het is waar iedereen elkaar tegenkomt, het zijn de momenten waar de community bij elkaar komt. Het zijn ook de kansen voor ons als branchevereniging om van jullie te horen wat er speelt en wat jullie nodig hebben van ons (want enquêtes invullen doen jullie maar mondjesmaat, om het beleefd te formuleren).

Maar geen BBQ deze zomer

Wij staan echt te trappelen om weer evenementen te organiseren. Vanaf de Dutch Night begin maart hebben we alle activiteiten ofwel uitgesteld/afgeblazen, ofwel naar een online format verplaatst. Ik heb de gezelligheid en de interactie heel erg gemist.

Het is nu, eind juni, helaas te laat om alsnog de BBQ in te plannen eind augustus. De logistiek zou een beetje te complex zijn, op zo’n korte termijn het hele financiële plaatje rond te krijgen lukt ons gewoon niet. Bovendien vind ik de onzekerheid nog een beetje te groot. Stel dat er wel een tweede golf komt van de zomer. Ik durf het gewoon nog niet aan.

Maar later dit najaar wel een feest!

We zijn wel al aan het werk gegaan om later in het najaar samen met de DHPA en waarschijnlijk wat andere bevriende organisaties een feest te organiseren. Wie weet wordt het een feest ter gelegenheid van de fusie? Als alles een beetje meezit… Gewoon een gezellig feest. Inclusief het NK Serverwerpen 2020, want die hadden jullie nog van ons tegoed. Watch this space for more!

Wat willen jullie graag dat we organiseren? Laat het ons weten.

We gaan ook weer beginnen met een kalender van themabijeenkomsten en kennissessies. De eerste wordt waarschijnlijk eind oktober, daar kom ik heel binnenkort over in de lucht. Dat wordt een hele interessante.

Zijn er specifieke onderwerpen waarvan je graag zou willen dat wij als brancheorganisatie aandacht aan besteden? Laat het mij dan even weten, mail of bel, dan gaan we kijken wat we kunnen doen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl