Vellance overgenomen door Sentia

Sentia heeft vandaag bekend gemaakt haar sectorgenoot Vellance over te hebben genomen.

Met de overname van Vellance verstevigt Sentia zijn positie in de markt van bedrijfskritische IT-outsourcing en managed services. De overname is onderdeel van Sentia’s ambitie om zijn leidende positie te versterken op het gebied van managed services voor complexe en bedrijfskritische cloudapplicaties in Europa. Na de overnames in Denemarken eind 2016 groeit Sentia nu naar 300 medewerkers in de Benelux en de Nordics.

Vellance past binnen de strategie van Sentia om innovatieve en succesvolle organisaties over te nemen om de marktpositie te verstevigen. “Binnen Sentia geloven we sterk in innovatie en Vellance heeft een sterke expertise in het ontwerpen en geautomatiseerd bouwen van IT-platformen voor digital agencies met een focus op continuïteit en kwaliteit. Daarnaast is de organisatie gespecialiseerd in het beheren van bedrijfskritische applicaties en daarmee past de organisatie naadloos bij Sentia. Ook de strategie om zowel op private als publieke cloud infrastructuur te werken maakt de integratie logisch” aldus Ian Zein, CEO van de Sentia Group.

Vellance, opgericht in 1997, is gespecialiseerd in het ondersteunen van high performance IT-applicaties en beschikt over een wereldwijd uitgerolde infrastructuur. Schaalbaarheid, kwaliteit en 24×7 support zijn kernwaarden van de organisatie. “Vellance is actief in een markt waar technologische en compliance ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en het is een uitdaging om als partner voorop te blijven lopen. Met deze schaalvergroting bieden wij onze medewerkers en opdrachtgevers een nog breder scala aan innovatieve oplossingen” aldus Mathijs de Bildt, COO Vellance.

Het team van Vellance zal gaan opereren als team binnen Sentia. De twintig specialisten blijven werkzaam vanuit hun onlangs vernieuwdekantoor in Amsterdam. Daarmee heeft Sentia  nu kantoren verspreid over 3 landen: Gent (BE), Amsterdam (NL), Nieuwegein (NL), Delft(NL) en Kopenhagen (DK).

Over Sentia
Al meer dan 15 jaar is Sentia één van de toonaangevende bedrijven in Noord-West Europa op het gebied van IT-Outsourcing en Managed Services. Sentia heeft in Nederland, België en Denemarken ruim 300 medewerkers en richt zich met zijn Managed Application Continuity op de ‘nationale top’ van banken & verzekeraars, uitgeverijen, digital agencies, mediabedrijven, de not-for-profit- & zorgsector en retailondernemingen.
Met een 100% Outsourcing Recommendation Score bij Giarte geven deze klanten aan dat onze aanpak werkt. Belangrijke applicaties van klanten als Achmea, Rabobank, Saxo, Pizza Hut, Centralpoint, Carrefour, Ole & Steen, Deloitte Digital, FocusCura, Sweco en Sanoma worden door Sentia bewaakt en beheerd op zowel private, publieke als hybride cloudplatformen.
Sentia werkt al vele jaren aan de verfijning en optimalisatie van zijn eigen private cloud, de Sentia Cloud. Deze is ontworpen voor bedrijfskritische toepassingen en volledig gesitueerd in Tier3 datacenters. Als Managed Service Program Partner van Amazon Web Services is Sentia ook binnen public cloud één van de belangrijkste spelers in de Benelux. Sentia is ISO 27001, 14001, 9001 en NEN7510 gecertificeerd en beschikt daarnaast over een ISAE 3402 Type II verklaring.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl