• Home
  • Nieuws
  • Clouddistributeur Uniserver neemt branchegenoot Denit over

Clouddistributeur Uniserver neemt branchegenoot Denit over

Alkmaar/Amsterdam, 31 augustus 2020 – De Nederlandse clouddistributeur Uniserver neemt branchegenoot Denit over. Met deze overname zet de Uniserver Groep vaart achter haar ambitie om dé Nederlandse marktleider te worden in multiclouddienstverlening voor MSP’s (Managed Service Providers) en ISV’s (Independant Software Vendors).

Uniserver is al twintig jaar succesvol actief op het gebied van Infrastructure-as-a-Service-, workspace- en multiclouddiensten. Het bedrijf heeft over de jaren een sterke positie opgebouwd in het leveren van een breed pakket van diensten. Uniserver is inmiddels marktleider in de MSP-markt. Denit onderscheidt zich door een prominente aanwezigheid in de ISV-markt met een compleet portfolio van Platform-as-a-Service-, Container- en Managed-diensten.

De Uniserver Groep neemt alle aandelen van Denit over, inclusief het meerderheidsbelang van investeerder Main Capital. Ook oprichter Dennis Bruin zal het bedrijf definitief verlaten. Hij is ervan overtuigd dat dit voor Denit een goede stap voorwaarts is. Beide bedrijven blijven vanuit de eigen vestigingen in Alkmaar en Amsterdam werken onder hun eigen naam. Klanten kunnen rekenen op de dienstverlening die ze gewend zijn, waarbij beide bedrijven een nog breder en innovatiever pakket kunnen bieden.

“De nationale en internationale cloudwereld verandert extreem snel en om als Nederlandse partij onze rol te blijven spelen, zijn groei en ambitie nodig”, zegt Ronald Bezuur, oprichter en Managing Director van Uniserver. “De overname van Denit past in onze doelstelling om de “Liander van de Nederlandse clouddienstverlening” te worden. De veranderingen in de markt gaan inmiddels zo snel, dat organisch groeien alleen niet meer genoeg is. Daarom slaan we de handen nu ineen, waardoor we ons ecosysteem uitbreiden met kennis en kunde om onze klanten nog beter te kunnen bedienen met flexibele diensten die IT simpel maken en de business van de klant ondersteunen. Wij bieden de basis waarop anderen bouwen. Uniserver is al Nederlands marktleider in IaaS-dienstverlening als het gaat om de MSP’s. We gaan dat nu verder uitbouwen om ook de grootste en beste te worden in de ISV-markt.”

Edwin Cornelissens, mede-oprichter en Managing Director van Denit, is enthousiast over de overname. “Ronald en ik kennen elkaar al heel lang en hebben dezelfde ideeën over hoe we als Nederlandse clouddienstverleners moeten en kunnen groeien. Wij onderscheiden ons van de grote internationale spelers door het bieden van op maat gemaakte en door ons beheerde private-cloud- en containeroplossingen, waarbij je als klant profiteert van korte lijnen en lokale expertise. Met deze krachtenbundeling breiden we ons bestaande dienstenpakket verder uit en kunnen we gezamenlijk nog beter inspelen op de laatste technologische ontwikkelingen, zoals continuous development (CI/CD) met behulp van containertechnologie als Kubernetes, Openshift of Docker. Ik heb erg veel zin om de komende periode een bijdrage te leveren aan de groeiambities van beide bedrijven.”

Vanuit haar ecosysteem levert Uniserver een breed aanbod van hoge-kwaliteit clouddiensten waarmee het bedrijf MSP’s en ISV’s ontzorgt. Met deze overname zet Uniserver een volgende stap in de ontwikkeling en groei van haar ecosysteem.

Over Uniserver

Uniserver biedt IT-organisaties de vrijheid en zekerheid om te focussen op hun eigen kracht: waarde creëren voor klanten en eindgebruikers. Met de beste infrastructuur in Nederlandse datacenters, 99,98% uptime en de beste cloudoplossingen stelt Uniserver haar klanten in staat om innovatieve ICT-diensten voor hun klanten te ontwikkelen. Uniserver werkt intensief samen met haar partners om maximale toegevoegde waarde voor de eindklanten te realiseren. Als enige in Nederland werkt het bedrijf met een uniek partner-only-model. De partners van Uniserver aar daarom daadwerkelijk partners en geen concurrenten. Al meer dan 150 IT-dienstverleners kozen voor Uniserver. Bij Uniserver werken 85 professionals die samen duizenden eindklanten bedienen.

Over Denit

Denit levert sinds 1999 als managed cloud solution provider een breed pakket van diensten aan ISV’s. Klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging zitten daarbij in het DNA van het bedrijf. Denit beschikt over een eigen netwerk en VMware-cloudplatforms. Het bedrijf loopt daarnaast voorop in kennis en expertise van nieuwe concepten en technologieën, waaronder containers, microservices, CI/CD en DevOps. Daarmee speelt Denit in op de eisen en behoeften vanuit de ISV-markt, waar SaaS en het sneller foutloos releasen van software hoog op de agenda staan. De 45 enthousiaste specialisten van Denit werken in dit verband elke dag aan één doel: succesvolle en tevreden klanten houden.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl