• Home
  • Nieuws
  • Topicus KeyHub nieuwe partner van DHPA

Topicus KeyHub nieuwe partner van DHPA

Per november 2017 is Topicus KeyHub business partner van Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Topicus KeyHub is specialist op gebied van access management en biedt hosters en eindklanten 100% controle over wie toegang heeft tot welke data en systemen.

“Topicus KeyHub is reeds actief bij en met enkele deelnemers van DHPA. En gezien de expertise van deze partij, zal het daar niet bij blijven schat ik in”, aldus Ruud Alaerds, directeur van de hosting associatie. “De KeyHub-oplossing is vrij uniek en combineert gebruiksgemak met de noodzakelijke strenge beveiligingsmaatregelen. Wanneer het gaat om toegang tot applicaties en systemen, is snelheid van handelen vaak essentieel, maar dat gaat meestal niet goed samen met veiligheid. Topicus KeyHub heeft juist op dit terrein een specialisme opgebouwd en is daarmee een welkome aanvulling op het DHPA netwerk.”

De oplossingen van Topicus KeyHub voorziet in centrale authenticatie en decentrale authorisatie. Centraal toegangsbeheer is vaak complex en traag; het kan lange tijd duren voordat een medewerker toegang heeft tot de juiste applicaties en systemen. Om die reden worden wachtwoorden dan ook vaak onderling gedeeld, wat het beheer bemoeilijkt. Topicus KeyHub biedt een oplossing voor deze problemen.

Martijn Maatman, vanuit Topicus verantwoordelijk voor Topicus KeyHub, “De DHPA is voor ons een ideale partner in ons streven naar een veiliger en meer bewuste wereld. Cloud- en hostingproviders hebben een verantwoordelijkheid hierin en de professionaliteit, kwaliteit en transparantie die DHPA nastreeft, sluit mooi aan bij onze ambitie om digitale veiligheid een kernwaarde te laten zijn. De kennis en ervaring van de DHPA en haar partners zijn van grote waarde in het creëren van een mix tussen digitale veiligheid en eenvoudige toegang. De innovatie die de DHPA nastreeft past goed bij de aanpak van Topicus KeyHub.”

Over Topicus KeyHub

Topicus is een IT-bedrijf dat met meer dan 800 medewerkers werkt in de sectoren Finance, Zorg, Overheid, Onderwijs, Legal en sinds kort Security. Binnen deze divisies wil Topicus constant op alle vlakken voor verregaande verbeteringen zorgen. De regie aan de burger geven en zelfredzaamheid vergroten is de ambitie. Hierbij zijn digitale veiligheid en toegang van groot belang en om dat zo goed mogelijk te borgen, heeft Topicus hiervoor zelf een oplossing ontwikkeld. Met Topicus KeyHub wordt het mogelijk om security en toegangsbeheer decentraal te organiseren. Compliance en verantwoording worden hiermee grotendeels geautomatiseerd en de verantwoordelijkheid van toegang wordt exact daar belegd waar deze hoort: in de business. Nu Topicus KeyHub al drie jaar succesvol intern dienstdoet, blijkt de unieke oplossing dermate gewild dat Topicus heeft besloten een nieuwe sector rondom Security in het leven te roepen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl