• Home
  • Nieuws
  • Terugblik @CloudFest door Simon Besteman

Terugblik @CloudFest door Simon Besteman

Maart was een drukke maand.

Het is wel bijzonder om te zien hoe belangrijk CloudFest is geworden voor de Nederlandse hostingwereld en hoe onze Dutch Night is gegroeid.

Het begon in december 2014, we hadden het over wat toen nog World Hosting Days heette, en we bedachten dat de meeste bezoekers uit Nederland al op maandag die kant uit reden ookal begon de beurs officieel pas op dinsdagochtend, in verband met de afstand. En zou het niet leuk zijn om een borreltje te organiseren voor de mensen die anders toch maar die avond op hun hotelkamer zitten met niets te doen?

Dat leek ons wel een leuk idee. Het was kort dag. WHD was al in maart. We hebben een paar bevriende bedrijven gevraagd of ze iets wilden bijdragen om het bier te betalen en met een restaurantje in het dorp afgesproken dat we daar met een man of vijftig, zestig een drankje zouden komen doen. Via social media een oproep gedaan en op de avond zelf stonden we ons af te vragen of er überhaupt wel iemand zou komen opdagen.

Een uur later stonden er 250 mensen in die veel te kleine ruimte van Hotel Loewen. Halverwege de avond was het geld op (de sponsors hebben ruimhartig bijgelapt, waarvoor nog steeds onze eeuwige dank). Het was ongelofelijk druk en gezellig. Vanaf die eerste keer was duidelijk dat we dit het jaar daarop opnieuw moesten doen.

Dit jaar was de vierde editie. Volgend jaar alweer het lustrum! De Dutch Night is inmiddels waarschijnlijk het grootste event van onze jaarkalender geworden. En het is ieder jaar drukker en gezelliger. Nogmaals grote dank aan onze sponsors die het financieel mogelijk hebben gemaakt: Ynvolve, Veeam, SIDN, DSDEurope, Xolphin, Guardian360, NBIP, Nederland ICT, Quanza Engineering en DCspine!

Dit jaar hebben we bij wijze van experiment ook iedere dag aan het einde van de middag en bij de belangrijke events van CloudFest een Dutch Meeting Point neergezet. Hier ook weer vroegen we ons af of het wel zinvol was, of er wel vraag naar was. De balans is heel erg positief. Ik was blij te zien dat het iedere dag drukker werd op onze plek, en dat allemaal Nederlandse bezoekers van het event de weg wisten te vinden naar de Meeting Points. Het maakt het ook een stuk gezelliger als je een feest of een concert met elkaar kunt beleven, of gewoon met bekenden een drankje kunt doen aan het einde van de dag. Die houden we erin.

Meteen na CloudFest zijn we hard doorgegaan met de organisatie van het GDPR event op 28 maart, in samenwerking met de Autoriteit Persoonsgegevens, ICTRecht en Acronis. Aan de grote opkomst en belangstelling kon je wel zien dat het een onderwerp is dat heel erg leeft onder onze gemeenschap. Niet geheel verrassend overigens. Ik hoop dat iedereen die gekomen is ook de antwoorden heeft kunnen vinden waar hij of zij naar op zoek was. Inmiddels zijn we bezig met de volgende evenementen, morgen het bezoek aan het Tier IV datacenter van NLDC in Eindhoven en in de namiddag en avond de eerste ICT marktplaats in Alkmaar, en in juni een technisch event waarover heel binnenkort meer informatie. Check your mail the coming weeks!

Simon Besteman

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl