• Home
  • Nieuws
  • Social Responsibility – Wat denk jij?

Social Responsibility – Wat denk jij?

Onze sector maakt goede tijden door en toont zich ondanks of misschien wel door de Coronapandemie als uiterst veerkrachtig en ook essentieel voor de Nederlandse economie. Maar onder de deken van deze successen en groei zijn we een sector die ook haar verantwoordelijkheid wil nemen in de grote thema’s van vandaag en morgen.

Social Responsibility is als aandachtsgebied een mogelijk vanzelfsprekende klank maar er kan toch zeer verschillend invulling aan gegeven worden. Onze sector, de cloud bedrijven, is ook geconfronteerd met een aantal nogal structurele uitdagingen. Zo is het vinden van goede mensen een horde voor vrijwel elk bedrijf. En wat te denken van de klimaatdoelstellingen die nationaal en internationaal niet alleen voor overheden een groot thema zijn geworden.

Onze sector en de wereld van cloud kan en wil hier zeker haar bijdrage in leveren. En qua innovatie vermogen hebben we daar ook voldoende mogelijkheden toe.

Social Responsibility en onze community

Dutch Cloud Community maakt zich samen met haar leden hard voor digitale mensenrechten en wanneer van toepassing de fundamentele rechten van de mens. We zijn betrokken bij de bredere maatschappij.

Duurzaamheid is dan bijvoorbeeld een van de thema’s die centraal staat. Maar hoe geven we dan adequate invulling aan dergelijke thema’s? Richten we ons dan op energie verbruik of juist op bijvoorbeeld afvalmanagement en recycling. Vanuit de arbeidsmarkt situatie kunnen we ook ingaan op duurzaam personeelsbeleid en diversiteit op de werkvloer. Of we steunen, en dat doen we met de voedselbank actie nu natuurlijk al, goede doelen die actuele problemen aanpakken.

We zijn van plan om een werkgroep Social Responsibility op te richten en invulling te geven aan het maatschappelijk gezicht van de vereniging door samen met onze leden een bijdrage te leveren aan social responsibility thema’s. Welke focus we daar in gaan leggen en welke onderwerpen we daarin aan willen pakken dat is de vraag die we ook aan jou willen voorleggen. Want we willen een verschil maken en niet alleen maar ‘meedoen’ met bepaalde onderwerpen.

Heb je ideeën, zie je mogelijkheden, bestaand of nog op te zetten? Laat het ons weten.

 

Hier ligt een kracht van ons netwerk. Dus laten we die ook benutten!

 

Social Responsibility Dutch Cloud Community

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl