• Home
  • Nieuws
  • Sectra en RAM-Infotechnology gaan samen ICT-diensten leveren voor Nationale Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Sectra en RAM-Infotechnology gaan samen ICT-diensten leveren voor Nationale Bevolkingsonderzoek Borstkanker

De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) heeft namens de vijf screeningsorganisaties in Nederland de opdracht voor het optimaliseren van de screening op borstkanker gegund aan de samenwerking van Sectra (hoofdaannemer en internationale leverancier van medische beeldverwerkingssoftware) en RAM-Infotechnology.

“De omvang en complexiteit van dit zorg ICT-project maakt het tot een zeer bijzondere opdracht. Nederland is koploper op het gebied van bevolkingsonderzoeken en we zijn er dan ook trots op om voor een dergelijk maatschappelijk relevant programma, samen met Sectra een nieuwe standaard neer te kunnen zetten”, aldus Peter Zwambach, zorg adviseur bij RAM Infotechnology.

Sectra en RAM Infotechnology bieden de oplossing voor de 58 mobiele onderzoekslaboratoria die in heel Nederland op meer dan 1.000 plekken worden gebruikt voor het uitvoeren van borstonderzoek. Jaarlijks nemen 1.167 miljoen vrouwen tussen de leeftijd van 50 en 75 deel aan het nationaal brede screeningsprogramma.

Bij dit onderzoek worden röntgenfoto’s van de borsten gemaakt. Zo kan men eerder ontdekken of iemand borstkanker heeft. Als borstkanker vroegtijdig wordt opgespoord, is de kans groter dat behandeling succes heeft.

De implementatie zal een migratie van meer dan 7 miljoen eerdere mammografie onderzoeken omvatten en een geleidelijke installatie van de 58 mobiele onderzoekslaboratoria. Het implementatieproject met uitrol over alle locaties loopt vervolgens van 2018 tot begin 2021. Sectra is binnen deze samenwerking verantwoordelijk voor de levering en het beheer van de beeldverwerkingssoftware. RAM-Infotechnology levert en beheert de infrastructuur voor transport, opslag en verwerking van de beelden.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl