• Home
  • Nieuws
  • Sector weer fysiek bijeen tijdens de DCC Summer BBQ

Sector weer fysiek bijeen tijdens de DCC Summer BBQ

Na een lange periode van alleen maar online events kwam de sector weer bijeen tijdens de DCC Summer BBQ bij Down Under in Nieuwegein. We hebben op donderdagmiddag 2 september ruim 250 mensen uit ons netwerk mogen verwelkomen en deden dat op een verantwoorde manier door bij toegang controle en testbeleid te toe te passen. Een belangrijke stap, die gezien ook de positieve reacties, de juiste bleek te zijn. Wij hebben geen meldingen ontvangen dat iemand op de dag besmet zou zijn geraakt. Mocht dat alsnog gebeuren dan informeren wij natuurlijk onmiddellijk alle gasten.

Bij de inloop vanaf drie uur in de middag was al snel duidelijk dat dit een bijzondere middag zou gaan worden. De zon brak door, de eerste echt mooie dag in een paar weken, en de locatie stroomde vol met enthousiaste mensen die er in veel gevallen lang op hebben moeten wachten om elkaar gewoon weer eens live te spreken.

NK Serverwerpen

Zoals in ons netwerk inmiddels een traditie is geworden bij grotere evenementen was ook het NK Serverwerpen weer een onderdeel van het programma. Deze keer voorafgegaan door een leuke door partner Crayon mogelijk gemaakte demo van voormalig sterkste man van Nederland Wout Zijlstra en zijn zoon. De lat was letterlijk en figuurlijk gelijk hoog gelegd en de deelnemers aan het serverwerpen slingerden de 1U units zo ver mogelijk in de verschillende rondes.

Ondertussen was het middenplein bij Down Under in Nieuwegein al aardig vol gestroomd met mensen en kon iedereen onder het genot van hapjes en drankjes het in de afgelopen anderhalf jaar zo gemiste netwerken weer als vanouds oppakken. Simon en Ruud gaven nog een kleine speech en melden daarin ondermeer waar nu het nieuwe netwerk Dutch Cloud Community voor staat en wat er aan activiteiten en werkgroepen de komende tijd in terug te vinden zal zijn.

Speciale aandacht was er tijdens deze Summer BBQ voor de nieuw op te richten werkgroep Social Responsibility die onder leiding van Paul Bijleveld binnenkort van start zal gaan en waarvoor op een aantal spandoeken al input gegeven kon worden.

20-jarig bestaan NBIP

Speciale aandacht tijdens deze Summer BBQ was er ook voor NBIP en het 20-jarig bestaan van deze organisatie. Octavia de Weerdt werd daarvoor op de ‘zeepkist’ geroepen en kreeg van Simon uit naam van Dutch Cloud Community een grote bos bloemen overhandigd. Nogmaals gefeliciteerd met jullie jubileum NBIP!

Rond 18.00 uur werd de Summer BBQ geopend en al snel was iedereen voorzien van een heerlijk stukje eten. Inmiddels werd de winnaar van het serverwerpen gehuldigd. Bij deze nogmaals gefeliciteerd Oscar Pouwels met je winnende worp van maar liefst 11,39 meter.

Zoals we gewend zijn was het nog zeer lang gezellig en kijken we terug op een super mooi evenement en de vele enthousiaste reacties. Daar doen we het graag voor.

We willen nogmaals onze dank uitspreken aan de sponsors van het evenement: Arrow, Ynvolve,, Interxion, RWL, Veeam, Cohesity en NBIP. Het is dankzij jullie steun dat wij deze dag konden organiseren. En ook een woord van dank aan het DCC team.

We zien jullie graag terug op ons eerstvolgende netwerkbijeenkomst op 7 oktober aanstaande.

Ruud & Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl