• Home
  • Nieuws
  • Sector loopt jong talent mis door te weinig leerwerkplekken 

Sector loopt jong talent mis door te weinig leerwerkplekken 

Jong IT Talent opleiden voor de hostingbranche  –  Op initiatief van ISPConnect, DHPA en DINL is in 2018 de Stichting Cloud IT Academy (CITA) van start gegaan. Als DHPA zijn we er trots op wat CITA in enkele jaren bereikt heeft! Maar liefst 90 jonge IT talenten hebben een studie-/werkbaan bij 55 hosting-/cloudbedrijven die aangesloten zijn bij CITA en volgende een duale HBO opleiding Cyber Security & Cloud bij Hogeschool Utrecht. Inmiddels is de opleiding het 3e schooljaar ingegaan.

CITA heeft veel geïnvesteerd in een samenwerking met ruim 30 MBO opleidingen in Nederland met een groot potentieel IT talent voor afstudeerstages en HBO werken/studeren plekken. Via CITA hebben aangesloten bedrijven invloed op de programmering en uitvoering van de duale HBO opleiding Cyber & Security Cloud (CSC) van Hogeschool Utrecht. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe duale opleiding Software Development die in 2021 start.

De koers van CITA is gericht op het ontzorgen van bedrijven door:

  • Informeren, werven en selecteren van jong IT-talent voor werken/studeren plekken en afstudeerstages via alle MBO opleidingen in Nederland
  • Intensieve begeleiding, trainingen en het bewaken van de voortgang van studenten gedurende de duale HBO opleiding op de werkvloer (coaching on the job)
  • Ondersteunen begeleiders van studenten op de werkvloer
  • Bewaken van de kwaliteit van de duale CSC opleiding en de inhoud af te stemmen op de beroepspraktijk

“We merken dat steeds meer afstuderende MBO4 studenten ons weten te vinden met vragen over MBO4 afstudeerstage mogelijkheden en aansluitend leerwerkbanen voor de duale HBO opleiding CSC in 2021”, aldus Marcel Schilders (directeur CITA). “Door corona hebben we afgelopen schooljaar zeer gemotiveerde jonge IT studenten teleur moeten stellen omdat we minder leerwerkbanen beschikbaar hadden. Dat wil ik dit schooljaar écht voorkomen zodat we jong IT talent aan onze bedrijven kunnen binden. Vandaar de oproep aan de DHPA bedrijven om deel te nemen aan CITA en jonge IT’ers samen met CITA op te leiden.”

Meer informatie over CITA vind je op https://nextitgeneration.nl/. Bedrijven kunnen contact opnemen met Marcel Schilders via marcel@nextitgeneration.nl of bellen naar 06-20611968.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl