• Home
  • Nieuws
  • Samen het tekort aan cloud engineers oplossen

Samen het tekort aan cloud engineers oplossen

Op 17 maart organiseren Dutch Cloud Community en Stichting Cloud IT Academy (CITA) een webinar speciaal voor IT-bedrijven die willen investeren in Young IT Talent.

IT-bedrijven hebben een nijpend tekort aan talentvolle en betrokken medewerkers die ze voor langere tijd aan hun organisatie kunnen binden. CITA biedt dé oplossing. Stichting Cloud IT Academy (CITA) ontwikkelt studeren-werken programma’s voor afgestudeerde MBO IT-ers om zo het tekort aan IT-professionals op te lossen. Jong talent gaat drie dagen aan het werk in een bedrijf (baan met vierjarig contract) en volgt twee dagen in de week een duale hbo-opleiding bij de Hogeschool Utrecht. In 2018 is op initiatief van Dutch Cloud Community en cloudbedrijven gestart met het programma ‘Job in the cloud’ voor cloud engineers.

Een nieuwe groep enthousiaste trainees staat klaar om uit de startblokken te schieten. Tijdens dit webinar op 17 maart worden alle deelnemers bekend gemaakt met de voordelen van het investeren in deze Young IT Talents.

  • Duurzaam ondernemen
  • Anticiperen op groei
  • Investeren in hoogopgeleide medewerkers die vernieuwende theorieën binnen de organisatie introduceren.

In 2 jaar tijd hebben we een netwerk van meer dan 60 bedrijven opgebouwd die studenten een leerwerkbaan bieden. We hebben ervaring opgedaan om uit te breiden en meer studenten op te leiden. We zien bij de bestaande bedrijven dat ze vrijwel direct aan de slag kunnen en de cultuur en technieken van de bedrijven zich snel eigen maken.” Marcel Schilders

We spreken tijdens het webinar onder meer met de directeur van de Cloud IT Academy Marcel Schilders, Opleidingsmanager ICT Serge Wallagh en vragen 2ejaars trainee Sven Visser en Thijs Paree, founder New Media 2Day (fusie met Hallo) wat zij vinden van het studeren-werken programma.

Meer informatie en aanmelden kan via deze pagina.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl