Red Hat en DHPA werken samen

Leverancier van opensourceoplossingen Red Hat is sinds 2018 technologiepartner van DHPA. Vanaf heden zal Robin van Dijk vanuit Red Hat als contactpersoon fungeren. Van Dijk heeft meer dan 23 jaar ervaring in de IT-wereld bij diverse bedrijven, waaronder Cisco, Vodafone, Oracle en Landis ICT Group. Voor zijn komst naar Red Hat was hij werkzaam bij BT als Partner & Vendor Manager.

Red Hat gebruikt een community-gedreven aanpak om klanten betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Daarnaast helpt het klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren.

De bekroonde support-, training- en consulting-diensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity’s, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.

Open source is de toekomst van innovatie
Opensourcesoftware is uitermate populair en vaak weet de gebruiker niet eens dat hij het gebruikt. Zo wordt het spelen van games, streamen van muziek, het gebruik van een mobiele telefoon, internet, e-mail of online chat vaak mogelijk gemaakt door opensourcesoftware. Ook bij grootzakelijke bedrijven wordt het breed gebruikt, bijvoorbeeld voor cloud computing, applicatieontwikkeling, big data en storage.

De populariteit van opensourcesoftware is onder andere te danken aan bevlogen ontwikkelaars en community’s. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat open source begint en eindigt met de community. De manier waarop opensourcecommunity’s samenwerken om belangrijke uitdagingen op te lossen en een speelveld creëren waarin de beste ideeën winnen, is ongelooflijk krachtig. Red Hat gelooft dan ook dat open source ook in de toekomst een bron voor innovatie en creativiteit zal blijven. 

Red Hat maakt de vertaalslag van opensource- naar enterprise ready-software. Dat betekent dat de software getest wordt op bugs, er 24/7 support is, dat er updates, upgrades en patches zijn en dat de software veilig en compliant is.   

Kennisdelen en informeren
De opensoureleverancier wil onder andere via netwerkevenementen en kennissessies, die door DHPA worden georganiseerd, kennis delen en deelnemers informeren over zijn uitgebreide product- en dienstenportfolio. Verder wil het bedrijven adviseren over het optimaliseren van de bestaande infrastructuur, het aanbrengen van de nodige automatisering, het vergroten van de efficiëntie en het vereenvoudigen van beheer.

Neem bij vragen, mogelijk over samenwerkingen, contact op met Robin van Dijk: rvandijk@redhat.com.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl