• Home
  • Nieuws
  • Prijzenregen tijdens Summer BBQ en NK Serverwerpen

Prijzenregen tijdens Summer BBQ en NK Serverwerpen

De eerste dagen van september staan in het teken van de Summer BBQ; leukste barbeque uit onze sector. Dit jaar maakten meer dan 300 bezoekers bij Down Under in Nieuwegein er opnieuw een mooie middag van.

In het begin van de middag, rond lunchtijd, viel er in Nieuwegein even een bak met regen naar beneden. De weerapps werden er al bij gepakt: het zou toch niet dat het uitgerekend  deze dag gaat regenen? Maar gelukkig waren de voorspellingen ons goed gezind. Na drie uur zou het zeker niet meer gaan regenen, wat voor veel opluchting zorgde bij de organisatie van de Summer BBQ en het NK Serverwerpen. Ja, een natte baan zorgt er wellicht voor dat het all-time record wordt verbroken, maar sporten in de regen is verre van ideaal.

Bijpraten over afgelopen zomer 

Naast het sportevenement van het jaar – daarover straks meer – was er ook voldoende ruimte om lekker met elkaar een drankje te doen en bij te praten over afgelopen zomer. De Summer BBQ is namelijk al jaren bij uitstek het event om op informele wijze je collega’s uit de sector beter te leren kennen. 

Maar tijdens het eten, drinken en bijpraten stond ook de loterij van Huawei centraal. Bij binnenkomst mocht iedereen een lot pakken om zo kans te maken op mooie prijzen. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, aangezien enkele bezoekers grapte of ze niet één maar twee loten mochten pakken. 

Zinderende finale NK Serverwerpen

Om 16.00 uur begon op het sportveld bij Down Under het NK Serverwerpen. Meer dan veertig mensen gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel. Aan de zijkant verzamelde zich – onder eigen risico – tientallen mensen achter de dranghekken om getuigen te zijn van dit spektakelstuk. Zelfs Radio10 had op de ochtend nog even reclame gemaakt voor de wedstrijd.

De servers vlogen in het rond en de oerkreten waren in de wijde omtrek goed te horen. Ja, de kandidaten spanden zichzelf goed in. Maar uiteindelijk waren er drie krachtpatsers die de finale wisten te behalen: Alexander Meulema (Huawei), Bas Schalk (Digital Realty), en regerend kampioen Oscar Pouwels (Hostingforyou). 

Het was uiteindelijk Bas Schalk die zijn server 12,23 meter ver wist te gooien, waarmee hij de andere twee heren het nakijken gaf. Daarmee hebben we een nieuwe naam kunnen noteren in de Hall of Fame van eerdere winnaars.

Prijzenregen

Nadat de finale was beslist werd de bokaal aan Bas uitgereikt. Net daarvoor waren andere mensen nog in de prijzen gevallen tijdens de Huawei loterij. De winnaars gingen er onder andere vandoor met een smartwatch en draadloze oplader. Een bijzonder detail was de hoofdprijs van de loterij: een traditionele Chinese thee-set. 

Aan het eind van de avond viel nog een klein spatje regen, waarna de zon snel weer ging schijnen. Het zorgde voor een prachtige regenboog die duidelijk was te zien vanaf het overdekte terras. En daarmee kon deze prachtige middag eigenlijk niet mooier worden afgesloten.

Dank aan alle sponsoren en gasten

We bedanken al onze sponsors voor het (mede) organiseren van de Summer BBQ en het NK Serverwerpen. Ook willen we alle bezoekers bedanken voor hun gezelligheid! We zien jullie snel weer bij een van onze volgende (netwerk)bijeenkomsten.      

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl