• Home
  • Nieuws
  • Persbericht Pure Storage: Pure Storage vereenvoudigt de dataweerbaarheid en maakt een uitgebreide service operations-ervaring mogelijk voor organisaties overal ter wereld

Persbericht Pure Storage: Pure Storage vereenvoudigt de dataweerbaarheid en maakt een uitgebreide service operations-ervaring mogelijk voor organisaties overal ter wereld

Nieuwe Disaster Recovery-as-a-Service-oplossing en schaalbare, op AI gebaseerde beheermogelijkheden voor veilige, duurzame en slimme bedrijfsoperaties

Amsterdam, 10 oktober 2023 – Pure Storage introduceert Pure Protect//DRaaS, een unieke Disaster Recovery as a Service (DRaaS)-oplossing, nieuwe energie-efficiëntiegaranties voor zijn Evergreen-portfolio en schaalbare AI-aangedreven opslagdiensten via zijn Pure1-beheerplatform voor organisaties wereldwijd.

Met de introductie van een op verbruik gebaseerd disaster recovery oplossing genaamd Pure Protect, een nieuw scoringssysteem voor dataweerbaarheid dat werkt via Pure1 en nieuwe toevoegingen aan het Evergreen-abonnementen met een nieuw ‘Paid Power and Rack’*-commitment, kunnen bedrijven een complete, end-to-end AI-storage strategie implementeren. Dit garandeert dataweerbaarheid, verlaagt arbeidskosten, versnelt duurzaamheidsinitiatieven en levert TCO-voordelen op.

Belang voor de industrie:
Ransomware-aanvallen en andere calamiteiten kunnen elke dag de bedrijfscontinuïteit verstoren. Veel organisaties zien daarom het belang van een disaster recovery (DR) plan in. Veel bestaande DR-oplossingen zijn echter complex en duur en zorgen voor verstoring van de business. Daarnaast hebben de huidige energiecrisis, ontwikkelingen op het gebied van milieuwetgeving en de noodzaak om de duurzaamheid te verbeteren ertoe geleid dat bedrijven ambitieuze net zero doelstellingen hebben gesteld. Het is een groeiende uitdaging om in dat kader rekening te houden met de energiebehoefte van een typisch datacenter. Verder zorgen de toenemende digitalisering en de groei en fragmentatie van data voor meer behoefte aan end-to-end operations management. Daardoor worden de bestaande personeels- en budgettekorten voor IT nog verder vergroot.

De introductie van Pure Protect//DRaaS en updates voor het Pure Evergreen-portfolio bieden niet alleen een oplossing voor deze belangrijke pijnpunten in de sector, maar verbeteren ook de klantvriendelijkheid en bieden meer garanties.

Highlights:

Verzekerde dataweerbaarheid: bedrijven wereldwijd kunnen hun data beschermen met een complete en gelaagde dataweerbaarheidsstrategie. Met de data bescherming die in Pure Storage’s Evergreen architectuur is ingebouwd via ActiveDR, ActiveCluster en Safemode snapshot-mogelijkheden, wordt dataweerbaarheid uitgebreid met nieuwe trusted operations functies en een nieuwe disaster recovery dienst:

  • Pure Protect//DRaaS is een nieuwe, op verbruik gebaseerde Disaster Recovery as-a-Service oplossing, die na een calamiteit of een cyberincident de complexiteit, kosten, hersteltijd en verstoringen drastisch vermindert. Met deze oplossing hebben organisaties de beschikking over schone omgevingen met meerdere herstelpunten. Daarmee kunnen ze schone kopieën van hun on-premises vSphere-data terugzetten naar native AWS EC2, ongeacht de onderliggende storage-infrastructuur. Dit alles terwijl datacenters geïsoleerd blijven voor nader onderzoek naar de oorzaken.
  • Data Resilience Score, dat deel uitmaakt van de Pure1 Data Protection Assessment biedt betere transparantie bij het gebruik van Pure Storage’s geavanceerde technologieën voor databescherming en back-ups. Gebruikers kunnen ook de configuratie van alle systemen evalueren met behulp van de beste praktijken uit de sector.
  • Zero Data Loss’-garantie geeft klanten, voor het Evergreen-portfolio, de zekerheid dat er geen data verloren gaat door problemen met hardware of software van Pure Storage. In het zeldzame geval van datacorruptie verzekert Pure Storage de bescherming van data met geavanceerde data recovery services voor alle hardware- of softwaregerelateerde incidenten, zonder kosten.

Overal een verbeterde service-ervaring: met Pure Storage’s AI-gestuurde asset en lifecycle management services en policy-gebaseerde automatie kunnen klanten overal en op elke schaal hun operaties verbeteren.

  • Asset Management en Genealogie, biedt klanten en Pure Storage de mogelijkheid om samen de arbeidskosten te optimaliseren om storage te beheren en te benutten. Klanten krijgen volledige transparantie bij het beheren van Evergreen assets, contracten, abonnementen en lifecycle en krijgen inzicht in capaciteit, energie en rackspacegebruik. Bovendien kunnen klanten zien hoe elk bedrijfsmiddel of abonnement zich in de loop van de tijd heeft ontwikkeld, inclusief software-updates, opschalingen, uitbreidingen en verlengingen. Klanten krijgen ook inzicht in aankomende gebeurtenissen in de levenscyclus, zoals EOL, upgrades of het aflopen van contracten.
  • Subscription Lifecycle Operations: klanten kunnen gebruikmaken van een subscription viewer om te zien wanneer ze moeten kijken naar hun abonnementen en wanneer een abonnement verlengd moet worden. Ook beschikken klanten nu over predictive tracking van capaciteitsgebruik met praktische waarschuwingen om reserves versus on-demand verbruik te optimaliseren. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van verbeterde transparantie rond API-integratie voor abonnementen en nieuwe SLA-indicatoren om te controleren hoe effectief Pure Storage de prestatie- en efficiëntieafspraken nakomt. Klanten kunnen plannen voor de toekomstige vraag, in-app workflows activeren om offertes aan te vragen of de nieuwe Pure1 Marketplace gebruiken voor een gestroomlijnde ervaring bij de aanschaf van abonnementen. Partners kunnen gebruikmaken van deze functies via API’s en vroegtijdige meldingen van lifecycle events (EOL, vernieuwing) om gezamenlijke klanten een naadloze ervaring te bieden.
  • Policy-gedreven upgrades nemen het giswerk weg van het kiezen van de juiste Purity release en vereenvoudigt fleet management. Het helpt klanten de juiste balans te vinden tussen frequente upgrades en het onderhouden van een veilige en ondersteunde storageomgeving op basis van de doelstellingen van hun organisatie.
  • Pure1 Mobile App geeft klanten de mogelijkheid om zelfs onderweg inzichten en waarschuwingen te krijgen, cases te beheren en de laatste informatie en nieuws van Pure Storage te krijgen – overal ter wereld.

Gegarandeerde energie-efficiëntie terwijl geld wordt bespaard: met het enige ‘Paid Power and Rack’-commitment in de enterprise Storage-as-a-Service markt en energie-, opslagdichtheid- en upgradegaranties, wil Pure Storage duurzame storage oplossingen betaalbaar te maken voor klanten over de hele wereld.

“Enterprises staan voor veel uitdagingen in het snel veranderende bedrijfslandschap van vandaag. Er is bijvoorbeeld veel innovatie, maar tegelijkertijd nemen de dreigingen rond datasecurity ook toe. Hiernaast moet de klimaatcrisis worden aangepakt, worden de budgetten steeds krapper en is het vinden van talent steeds moeilijker. De introductie van Pure Protect//DRaaS, de Pure1-mogelijkheden voor levenscyclusbeheer en het eerste duurzaamheidscommitment in de sector onderstrepen de belofte van Pure om de veiligste, slimste en meest energiezuinige storage-diensten te bieden die moderne bedrijven nodig hebben”, zegt Prakash Darji, VP en GM, Digital Experience Business Unit bij Pure Storage.

“Asset tracking en subscription management zijn al lange tijd uitdagingen voor elke enterprise organisatie. Ze zorgen voor bottlenecks en onverwachte kosten en belemmeren de productiviteit van onze medewerkers. Dankzij de nieuwe AI-gestuurde functies voor asset management binnen Pure1 kunnen wij het verbruik van onze bestaande abonnementen verbeteren, terwijl SLA’s transparant worden bijgehouden en onze storage-infrastructuur effectief en nauwkeurig wordt beheerd. Van capaciteitsgebruik tot het verlengen van abonnementen, alles wordt beheerd vanuit één beheerplatform”, zegt Josh Holst, Vice President Cloud Services bij Involta.

Meer informatie:
Registreer hier voor onze webinar over Pure Storage’s veilige, duurzame en slimme data storage op 8 november 2023, 20:00 CET.
Blog: The Future Is Now, and It Secures Your Data and Budget
Blog: Introducing Pure Protect//Disaster Recovery as a Service (DraaS)

*Pure Storage betaalt voor het energieverbruik en koeling namens de klant.

Over Pure Storage
Pure Storage maakt dataopslag eenvoudiger, voor altijd. Pure biedt een cloud-ervaring die elke organisatie in staat stelt het maximale uit hun data te halen en tegelijkertijd de complexiteit en kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur te verminderen. Pure streeft naar het leveren van echte storage as-a-service die klanten de flexibiliteit geeft om snel en op grote schaal in te spelen op veranderende databehoeften, of ze nu traditionele workloads, moderne applicaties, containers of meer implementeren. Pure gelooft dat het een significante impact kan hebben op het verminderen van de wereldwijde uitstoot van datacenters, dankzij zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zoals het ontwerpen van producten en oplossingen waarmee klanten hun CO2- en energievoetafdruk kunnen verminderen. En met de hoogste Net Promotor Score in de sector, behoren de klanten van Pure tot de meest tevreden ter wereld. Meer informatie: www.purestorage.com.

Analyst Recognition:
Leader in the 2023 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage
Leader in the 2023 Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems & Object Storage

Connect with Pure
Blog
LinkedIn
Twitter
Facebook

Voor meer informatie:
Stark Narrative, Pure Storage Persdesk, e-mail purestorage@starknarrative.com, tel. 020 794 4735.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl