• Home
  • Nieuws
  • Parentix versterkt marktpositie met overname IRIS

Parentix versterkt marktpositie met overname IRIS

Cloud solutions provider Parentix neemt per 1 oktober de IT support dienstverlening bekend onder de naam IRIS (It’s Us Remote Infrastructure Service) over. De aandeelhouders van beide organisaties hebben overeenstemming bereikt over een overname van de IRIS diensten. Deze overname past in de strategie van Parentix om zich verder te ontwikkelen als cloud solutions provider met een specialisatie in online business applicaties via de hybrid cloud. De dienstverlening van beide bedrijven sluit naadloos op elkaar aan en vervult de behoefte van beide klantgroepen. De hele IT beheersketen, van elk device tot en met de cloud, wordt vanuit één organisatie aangeboden.

Sinds 2011 is IRIS actief als onderdeel van IT dienstverlener It’s Us. Na de overname zal It’s Us zich verder toeleggen op het adviseren van business solutions met een sterke branchefocus. Belangrijke onderdelen zijn Exact software en het integratieplatform Coretix. “Wij kennen de hoge standaard op het gebied van beheer bij Parentix en dragen onze klanten dan ook vol vertrouwen over. Deze stap geeft ons bij It’s Us de mogelijkheid om verder te specialiseren in innovatieve business solutions.” vertelt Pascal van Altena, directeur It’s Us.

Pieter Gabes, directeur Parentix, vertelt over deze nieuwe stap “Wij verwelkomen de nieuwe collega’s en klanten. Door de overname breiden we ons portfolio uit, realiseren we verdere groei en bieden wij voor onze klanten vooral een stabiele, toekomstbestendige en innovatieve IT oplossing via de hybrid cloud. Onze clouddiensten zijn al geruime tijd volledig geintegreerd met Azure en Office 365 en vanaf heden is het ook mogelijk om de lokale devices te beheren en ondersteunen. We zien er naar uit om samen met onze partners deze dienstverlening aan te bieden bij onze klanten. Hiermee worden onze klanten voorzien van een volledige cloud ervaring met een hoge kwaliteit.

Na de overname bestaat Parentix uit 50 medewerkers. Dagelijks loggen tienduizenden gebruikers in vanuit tientallen landen en genereren meer dan 350 miljoen transacties per dag. De organisatie is financieel gezond en in 2016 is de omzet met ruim 50% gegroeid. De overname is geheel uit eigen middelen gefinancierd en er is geen bank of investeringsmaatschappij bij betrokken.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl