Parentix overgenomen door Exact

Exact neemt Parentix over, een Nederlandse leverancier van cloud-diensten. Exact en Parentix werken al jarenlang samen en bieden klanten cloud-diensten en -expertise voor managed cloud-implementaties van Exact Globe en Synergy en aanvullende bedrijfsapplicaties.

Keuzevrijheid
Klanten van Exact Globe en Synergy kunnen kiezen tussen verschillende implementatiemethodes. Ze kunnen Exact-software afnemen vanuit hun eigen cloud, met behulp van de onlangs aangekondigde ondersteuning voor Amazone Web Services (AWS), via hun eigen ‘on-premise’ IT-infrastructuur, of in de cloud van Exact – die beschikbaar wordt dankzij de overname van Parentix.

Phill Robinson, CEO van Exact: “We investeren fors in cloud-technologie, en zijn verheugd om de overname van Parentix aan te kondigen. Dit past binnen onze ambitie om de innovatiesnelheid van onze productfamilies Globe en Synergy verder op te schroeven. Tegelijkertijd geven veel klanten er nu nog de voorkeur aan om de software op hun eigen infrastructuur te installeren. Daarom bieden we de keuze; cloud of on-premise – het beste van beide werelden. We maken het onze klanten gemakkelijker om de gewenste implementatiemethode te selecteren in combinatie met de beste service en ondersteuning van Exact. Het samenbrengen van de technische kennis en mogelijkheden van Exact en Parentix, twee leiders op de Nederlandse markt, is geweldig nieuws voor onze klanten.”

Aanvullende cloud business-applicaties
Door deze keuzevrijheid kunnen klanten van Exact kiezen voor de optie die het beste aansluit bij hun beveiligings- en prestatiebehoeften. De overname van Parentix biedt klanten van Exact ook het voordeel van toegang tot aanvullende business-applicaties in de cloud, zoals werkplekbeheer, Office 365 en Skype for Business.

Robinson voegt toe: “In Nederland werken al meer dan 400.000 organisaties met Exact-oplossingen. Dankzij de toevoeging van de cloud-infrastructuur en -expertise van Parentix aan ons portfolio kunnen we klanten die Exact Globe en Synergy in de cloud willen inzetten nog beter ondersteunen – en dat binnen een veilige, high performance-omgeving. Dit is iets wat we al langer doen in het segment voor kleinere organisaties en accountants, waarin we met Exact Online marktleider in de cloud zijn.”       

Parentix en de Exact-groep
Parentix wordt een dochteronderneming binnen de Exact-groep onder leiding van Pieter Gabes, de huidige directeur van Parentix. Het huidige commerciële aanbod van Parentix blijft beschikbaar. Daarnaast zullen de gezamenlijke technische en operationele teams van beide bedrijven nauwer gaan samenwerken op het gebied van cloud-innovatie, support en de introductie van nieuwe diensten.

Pieter Gabes: “Door de jarenlange relatie die wij met Exact hebben voelt deze overname als een logisch vervolg op onze intensieve samenwerking. Bovendien biedt de toevoeging van het Parentix-portfolio aan de producten en diensten van Exact een mooie kans voor beide partijen. Kennis en kunde op het gebied van cloud en business software worden samengebracht en zo kunnen wij onze klanten en partners gezamenlijk het beste uit de cloud bieden. Ik ben trots om deze vervolgstap te zetten samen met onze medewerkers en onderdeel te worden van de Exact-groep”

Over Exact
Exact is opgericht in 1984 en gevestigd in Delft. De softwareleverancier ontwikkelt financiële- en ERP-software voor het midden- en kleinbedrijf en biedt werk aan meer dan 1.400 mensen. Onze klanten komen uit meer dan honderd landen en zijn voornamelijk actief in accountancy, productie, dienstverlening en groothandel & distributie. Meer dan 400.000 bedrijven in de Benelux vertrouwen op de expertise en software van Exact.

Over Parentix
Parentix is Cloud Solutions Provider van zakelijke software in de Cloud op laptop, tablet en mobiel, tegen een flexibel maandtarief. Bij het leveren van deze diensten worden de veiligheid, continuïteit en maximale klantbeleving vooropgesteld. Zowel bedrijven die vragen om een kleinschalige Cloud als een complexe private Cloud omgeving vinden in Parentix een uitstekende partner. Parentix beoordeelt elke klantcase apart en levert dankzij ervaring en specialisme een Cloud omgeving op maat. Parentix is een dochteronderneming van Exact, bouwer van de Exact Cloud, lid van het Microsoft Partner netwerk en beschikt over de Microsoft Gold Hosting status. Daarnaast geeft de ISO27001 certificering en de ISAE2402 Type II verklaring klanten extra garanties op het gebied van veiligheid.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl