Ons doel: een coronaproof BBQ

Op 2 september is iedereen weer welkom voor de summer BBQ, we werken er hard aan om dit een coronaproof editie te laten zijn. We hebben elkaar al lang niet meer live kunnen zien. Anderhalf jaar lang hebben we via Zoom en Teams met elkaar moeten netwerken, en iedereen is toe aan live meetings en borrels. Kortom, tijd om weer eens gezellig bij elkaar te komen. We hebben veel aanmeldingen en ik kijk er zelf ook echt naar uit om iedereen weer eens in het echt te zien.

NBIP 20 jaarBovendien vieren onze vrienden van NBIP hun 20-jarige bestaan en het is ook leuk om dat met de hele community te kunnen vieren (Happy Birthday NBIP!)

Ondanks de leuke dingen die we in het verschiet hebben, moeten we wel opletten. De uitdaging die we hebben is dat de virus nog niet weg is. Er zijn nog steeds besmettingen en nog steeds mensen die in het ziekenhuis terechtkomen. Wij willen de sector weer bij elkaar brengen, maar niet ten koste van de gezondheid van onze gasten. We moeten zorgen dat het evenement plaats kan vinden, dat het gezellig is en dat iedereen gezond weer naar huis gaat. Een coronaproof BBQ. Hoe doe je dat?

De spelregels voor een coronaproof BBQ

We vragen jullie om de QR-code van de CoronaCheckApp te presenteren bij de ingang. De app kun je makkelijk installeren op een smartphone, of je kunt de QR-code uitprinten en meenemen zodat deze bij de ingang gescand kan worden.

De QR-code is groen als je gevaccineerd bent, of als je een geldige negatieve testuitslag hebt, of een herstelbewijs dat aantoont dat je het afgelopen half jaar met corona bent besmet en weer genezen bent. 

Indien je geen QR-code hebt kun je bij aankomst een zelftest doen. Daar hebben wij een voorraad van. Wij richten daar een ruimte voor in. De zelftest is eenvoudig zelf te doen (we geven ook uitleg voor mensen die het nog niet eerder gedaan hebben) en binnen 15 minuten weet je het resultaat. Als de test negatief is kun je naar binnen. Als de test positief uitvalt kunnen we je niet tot de BBQ toelaten (het RIVM raadt aan in dat geval zo snel mogelijk een test bij de GGD te laten doen om het resultaat te bevestigen).

Als je geen QR -code hebt en geen zelftest wilt doen, neem dan contact met ons op. In principe vragen we je dan om dit jaar even over te slaan. 

Voornamelijk buiten

Op dit moment is de weersverwachting dat het droog en voornamelijk zonnig zal zijn op 2 september. Laten we hopen dat het zo blijft.

Een belangrijk onderdeel van de bescherming tegen besmetting met Covid-19 is een beetje afstand houden van elkaar, liefst in de open lucht. We willen zoveel mogelijk buiten blijven, of onder een afdakje. We leven in Nederland en we kunnen tegen een druppeltje, maar ik trek wel een regenjack aan, en ik raad jullie ook aan om niet alleen in een T-shirt te komen. Het is nu eenmaal niet de mooiste zomer.

Mocht het weer catastrofale vormen aannemen dat we absoluut allemaal naar binnen moeten, dan zijn we gedwongen om te werken met vaste zitplaatsen e.d. en een maximaal aantal mensen per bepaalde ruimte. Nogmaals: het ziet er niet naar uit dat dat nodig zal zijn. Laten we hopen dat de voorspellingen kloppen.

Coronaproof Summer BBQ

En verder: gebruik gezond verstand

Wellicht ten overvloede. We leven inmiddels al anderhalf jaar met Covid-19. Dus we weten ook hoe we ons moeten gedragen: we houden iets meer afstand dan voor de pandemie, we geven elkaar liever een elleboogstoot of een fist-bump dan dat we handen schudden of elkaar een knuffel geven. We letten op dat we niet uit het glas van een ander drinken, we gebruiken de sanitizer die aanwezig is. Allemaal kleine voorzorgsmaatregelen die er voor zorgen dat we gezellig EN veilig met elkaar op de coronaproof summer BBQ kunnen zijn.

Het zijn de kleine dingetjes die het verschil maken.

Wij hebben enorm veel zin om jullie allemaal weer te zien. Als je nog niet bent aangemeld, je bent van harte welkom. 

Tot volgende week!

Simon

Aanmelden Summer BBQ

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl