• Home
  • Nieuws
  • Online lancering van de Dutch Cloud Community groot succes

Online lancering van de Dutch Cloud Community groot succes

Op donderdag 10 december 2020 is de naam van nieuwe vereniging die voortvloeit de fusie tussen DHPA en ISPConnect op feestelijke wijze bekend gemaakt. Onder de naam Dutch Cloud Community zal de nieuwe branchevereniging de belangen van de meer dan 100 leden in de cloud-, hosting- en internetsector gaan behartigen.

Het event werd georganiseerd vanuit vijf verschillende locaties (Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Alkmaar) in het land. In verband met het coronavirus waren op elke locatie maar een beperkt aantal mensen toegestaan. Gelukkig was het voor iedereen mogelijk om via internet de livestream van het gehele event te bekijken.

Ruud en Simon vanuit Utrecht

Met veel gevoel voor humor vervulde Ludo Baauw van Intermax vanuit de locatie in Rotterdam de functie van dagvoorzitter. Hij begon met een terugblik op de beginjaren van DHPA en ISPConnect en noemde ook enkele legendarische events (TechFest, Dutch Night @CloudFest) en bereikte mijlpalen zoals het SLA Framework, de oprichting van de NaWas en de geschillencommissie voor de cloudsector.

Vanuit het kantoor van Splend in Utrecht namen Ruud Alaerds (DHPA) en Simon Besteman (ISPConnect) de presentatie van het lanceringsevent voor hun rekening. Voorafgaande aan de onthulling van de nieuwe naam werd een minuut stilte gehouden voor de onlangs overleden Edwin van Zanten, die werkzaam was als Software Licensing Consultant bij Sequint. Namens de gehele achterban wensten Ruud en Simon de familie en de collega’s van Edwin veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Verrassingsbox voor deelnemers

Daarna onthulden Ruud en Simon op feestelijke wijze de nieuwe naam Dutch Cloud Community. Iedereen die zich had aangemeld voor dit (online) event heeft per post een verrassingsbox ontvangen die pas na de onthulling van de naam opengemaakt mocht worden. In de doos zaten onder andere een mok, een mondkapje en een draagtas, die allen waren voorzien van een logo van de Dutch Cloud Community.

Dutch Cloud Community, met meer dan 100 leden, gaat zich sterk maken voor thema’s zoals veiligheid, kwaliteit en onderwijs. Door het samenvoegen van beide organisaties ontstaat automatisch ook een volle agenda met activiteiten. De twee aanspreekpunten voor de Dutch Cloud Community zijn Simon (Netwerk en Governance) en Ruud (Marketing en Operations). Beide personen ondersteunen elkaar en fungeren ook als elkaars back-up. Net als bij DHPA en ISPConnect gaat de Dutch Cloud Community vanzelfsprekend ook samenwerken met andere brancheorganisaties.

Fusieproces voor Dutch Cloud Community

Voordat de Dutch Cloud Community officieel is, moeten nog een aantal stappen worden genomen. DHPA is een stichting en ISPConnect is een vereniging. Omdat een stichting en een vereniging niet kunnen fuseren, zal DHPA eerst worden omgezet naar vereniging, daarna moet een rechter-commissaris dit goedkeuren. De verwachting is dat begin januari deze toestemming volgt. Als dat volgens plan verloopt, dan start Dutch Cloud Community met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Tijdens het lanceringsevent werd ook aandacht besteed aan de voedselbank. We leven momenteel in een moeilijke tijd, waarin de cloud-, hosting en internetsector het nog behoorlijk goed doet. Vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid wil de Dutch Cloud Community daarom wat voor de samenleving betekenen. Daarom is de  inzamelingsactie #Cloud4Voedselbank gestart. Voor een bedrag van vijf euro kan een gezin een week lang van voedselpakketten worden voorzien. De organisatie van Dutch Cloud Community had voor elke deelnemer aan het lanceringsevent een bedrag van vijf euro gedoneerd. Ruud en Simon riepen de aanwezigen op om zelf ook een donatie voor de voedselbank te doen.

Schakelen tussen vijf locaties

Tijdens het event werd vanuit Utrecht geschakeld tussen de verschillende locaties in het land. De eerste locatie was Datacenter Groningen, waar Andrew van der Haar met een aantal mensen aanwezig was. In Alkmaar kwamen Wido Potters (voorzitter ISPConnect en Manager Support & Sales bij BIT) en Sven Visser (voorzitter DHPA en oprichting en managing partner van Cyso) aan het woord. Ook werd even kort geschakeld naar locatie Amsterdam, waar Anco Scholte ter Horst, directeur van Freedom Internet, de honneurs waarnam.

De feestelijke (online) bijeenkomst had ook een educatief tintje. Er waren maar liefst drie presentaties te bekijken. Pim Bilderbeek van onderzoeksbureau The METISfiles sprak over recente en toekomstige ontwikkelingen in de markt voor cloud en hosting. Daarna hield Bert Hubert, wetenschapper en oprichter van PowerDNS, een interessant verhaal over de verschillen en overeenkomsten tussen DNA als programmeertaal. Tot slot kregen de toehoorders van Liliane Van Heteren een boeiende presentatie te horen over de achtergronden en doelen van de voedselbank.

Aan het einde van het event maakten Ruud en Simon bekend dat een bedrag van 1760 euro was opgehaald voor de voedselbank. In verband met de lopende actie voor de voedselbank zal dit bedrag de komende periode nog groeien.

Met betrekking tot de Dutch Cloud Community zal de komende tijd nog veel gebeuren. Voor het laatste nieuws verwijzen we iedereen naar onze website, die uiteindelijk een kennis- en informatieportal gaat worden voor iedereen werkzaam in de cloudsector. Ruud en Simon hebben ontzettend veel zin om van de Dutch Cloud Community een groot succes te maken!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl