• Home
  • Nieuws
  • NorthC Datacenters wordt partner van Dutch Cloud Community

NorthC Datacenters wordt partner van Dutch Cloud Community

OUDE MEER, 6 oktober 2022 – Sinds 1 oktober is de grootste regionale datacenterdienstverlener van Nederland, NorthC Datacenters (NorthC),  partner van de Dutch Cloud Community (DCC). NorthC sluit zich aan bij DCC om expertise te delen en te leren van IT-dienstverleners die gebruikmaken van datacenterdiensten. NorthC ziet de samenwerking als een logisch gevolg van ontwikkelingen in de markt  waarbij datacenters en hosting- en cloudproviders langdurige partnerships aangaan.

Vincent Wammes, Strategic Account Director bij NorthC en al meer dan 20 jaar actief in de datacentermarkt, is blij met de samenwerking: ‘Als NorthC krijgen wij veel mee van wat er speelt in de IT-sector. Een groot deel van onze klanten bestaat namelijk uit cloud- en hostingproviders. Dat is logisch omdat multi-tenant datacenters het fundament zijn voor de IT-platformen van deze bedrijven. Het lidmaatschap van DCC leert ons de cloudmarkt nog beter te begrijpen en zo kunnen wij door het partneren met DCC onze diensten nog beter afstemmen op de behoeftes uit deze sector.”

Altijd dichtbij

“NorthC focust zich volledig op datacenterdiensten, vervolgt Wammes.
“Cloud-, netwerk-, en hostingdiensten laat NorthC graag over aan experts in dit vakgebied. Zo werken we al nauw samen met DCC-leden als UniServer en Nomios. Wij concurreren niet met onze klanten door additionele diensten te leveren. Middels ons partnerprogramma werken we nauw samen met onze IT-klanten om eindgebruikers de beste cloud- en datacenterdiensten aan te bieden. Als Nederlands bedrijf met door heel het land datacenters maken we het voor onze klanten eenvoudig om hun uitdagingen op het gebied van datasoevereiniteit te lijf te gaan. Wij zijn namelijk altijd dichtbij. Dit biedt ook andere voordelen. Staat een dienst die je wilt afnemen niet in het datacenter bij jou in de buurt? Dan kan je via onze Region Connect Ring toch gebruikmaken van deze dienst in een van andere datacenters in je eigen NorthC datacenter.”

Beheersbare energiekosten en schaalbare oplossingen

NorthC ziet de rol van datacenterdienstverleners in de IT van morgen als het betrouwbaar en betaalbaar fundament waarop klanten hun bedrijf of organisatie kunnen laten groeien. “Dankzij onze regionale en persoonlijke aanpak bieden wij schaalbare oplossingen voor klanten die hoogwaardige en goed bereikbare diensten willen afnemen. Door onze schaalgrote kunnen we dit doen op basis van beheersbare energiekosten. Iets dat zeker nu steeds belangrijker wordt. NorthC draagt graag op strategisch niveau bij aan de groei van haar IT-partners en klanten,” besluit Wammes.

Simon Besteman, Managing Director van Dutch Cloud Community, is verheugd dat NorthC partner wordt: “Dutch Cloud Community ziet de komst van NorthC als een belangrijke versterking van onze gemeenschap. Er is een sterke band tussen de wereld van hosters en cloudproviders en de datacenters waar onze hardware staat. NorthC is niet alleen een van de toonaangevende datacenterspeler in Nederland, maar ook en pionier op het gebied van duurzaamheid. De kennis en de inzichten die NorthC bij kan dragen aan de hosting- en cloudgemeenschap zijn van onschatbare waarde voor Dutch Cloud Community.”

Over NorthC

NorthC is met elf onderling verbonden datacenters het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland. Daarnaast heeft NorthC twee datacenters in Zuid-Duitsland en drie in Zwitserland. Tot de klanten van NorthC behoren zowel grote organisaties en overheidsinstellingen als cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. NorthC onderscheidt zich onder andere door een sterke aanwezigheid in de verschillende regio’s, kwalitatief hoogwaardige diensten en maatwerk op het gebied van connectiviteit en hybride cloudoplossingen. Gezamenlijk hebben de vestigingen in Nederland, Duitsland en Zwitserland een totaaloppervlakte van 122.000 m2 en een stroomcapaciteit van bijna 60 MW. NorthC wil in 2030 volledig CO2-neutraal opereren, aan de hand van vier duurzaamheidspijlers: 100% groene energie, groene waterstof, optimaal gebruikmaken van restwarmte van de datacenters en modulair bouwen. Kijk voor meer informatie op www.northcdatacenters.com.

Bekijk de partnerpagina van NorthC.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl