• Home
  • Nieuws
  • The Datacenter Group en NLDC fuseren

The Datacenter Group en NLDC fuseren

The Datacenter Group en NLDC fuseren tot grootste datacenterbedrijf in Nederland. Nieuwe eigenaar DWS voegt beide ondernemingen samen

DWS maakt vandaag, 18-7-2019, het plan bekend om The Datacenter Group
(TDCG) en NLDC samen te voegen tot het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland. De infrastructuurtak van de mondiale vermogensbeheerder DWS nam eerder dit jaar NLDC over van KPN en heeft ook een meerderheidsbelang in TDCG gekocht. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van het Europese infrastructuurfonds van DWS.

Grootste speler in de Nederlandse markt

Door de fusie ontstaat de grootste speler in de Nederlandse markt met klanten als grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. Het nieuwe bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft ook een groeiend aantal regionale hubs. De Duitse vermogensbeheerder DWS investeert met een langetermijnfocus in infrastructuurobjecten, en heeft er de middelen voor om de groeiambities van de nieuwe onderneming in binnen- en buitenland te versnellen.
De fusie zal in de komende maanden worden afgerond en zowel werknemers als klanten zullen gaandeweg nauwgezet op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. De overname van NLDC werd in mei bekend gemaakt en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2019.

Tien datacenters, 65 megawatt

TDCG en NLDC hebben samen tien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deze vestigingen hebben een gezamenlijke omvang van bijna 50,000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt.
Siemon van den Berg, oprichter en CEO van TDCG: “Om als aanbieder van datacenters in deze competitieve markt de continuïteit te kunnen waarborgen die voor onze klanten zo belangrijk is, hebben we veel baat bij een solide partner als DWS.”

Het meerderheidsbelang in TDCG is gekocht door fondsen van de divisie infrastructuurbeleggingen van DWS. Siemon van den Berg houdt een minderheidsbelang in de nieuwe combinatie en zal de strategische ontwikkeling van de combinatie blijven ondersteunen als lid van de Raad van
Commissarissen. De andere oprichter van TDCG, Ali Niknam, heeft zijn aandelen aan DWS verkocht.

Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

Dit bericht is gedeeltelijk overgenomen uit vandaag gepubliceerd persbericht.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl