• Home
  • Nieuws
  • Iedereen wil aanwezig zijn op grootste netwerkborrel van digitale sector

Iedereen wil aanwezig zijn op grootste netwerkborrel van digitale sector

Het is maart 2019. De biervaten worden aangesloten en honderden mensen hebben zich verzameld in het Spaans georiënteerde Hotel Castillo Alcazar in het pittoreske Rust in Duitsland. De avond is nog jong. De Nederlandse delegatie staat in de startblokken om een avond te gaan beleven, waarvan men later zal zeggen: ‘Weet je nog hoe gezellig Dutch Night @CloudFest was?’

Drie jaar, en een pandemie, later. Op het kantoor van onze vereniging wordt al hard gewerkt aan het organiseren van de Dutch Night 2022. Zou het eindelijk na al die jaren wel weer kunnen plaatsvinden? Al snel volgt het verlossende woord: CloudFest én de Dutch Night kunnen dit jaar doorgaan! 

De grootste netwerkborrel van digitale sector

De ongeremde gezelligheid met elkaar. Het is iets wat Bart Lageweg, CEO bij Bizway, nog altijd bijstaat wanneer er wordt gesproken over de Dutch Night. “Ik weet nog goed dat ik de eerste paar jaar pas op dinsdag naar CloudFest afreisde; een rit van 700 kilometer. Op de beurs werd ik op een gegeven moment aangesproken door iemand van ISPConnect (nu: Dutch Cloud Community, red.) die vroeg waarom ik er gisteren niet bij was. Het jaar daarop ging ik voor het eerst op maandag naar de Dutch Night. En sindsdien ben ik er altijd bij geweest.”

Er zijn talloze goede redenen om naar de grootste netwerkborrel van onze digitale sector te gaan, maar volgens Bart springt er eentje boven de rest uit. “De Dutch Night is dé avond om iedereen face-to-face uit onze industrie te kunnen spreken. Normaal gesproken komen we elkaar vaak tegen bij meetings, maar tijdens de Dutch Night is er juist tijd en ruimte om elkaar op een relaxte manier te leren kennen. Iedereen blijft namelijk overnachten om de volgende dag naar CloudFest te gaan. Dat is nog eens iets anders dan de volgende dag weer netjes op kantoor te moeten zijn. De Dutch Night voelt daarom echt als een warm bad. En daarom roep ik vooral ook de nieuwe garde op om de reis te maken en op maandagavond al aanwezig te zijn. Wanneer je als (nieuwe) organisatie contacten wil leggen met hooggeplaatste mensen uit onze digitale sector, dan is Dutch Night de ideale gelegenheid om dat te doen.”

Lootjes trekken om te bepalen wie mag gaan

Een van de partijen die dit jaar voor het eerst naar Rust gaat, is NL-ix. “Al jaren zeggen medewerkers binnen onze organisatie dat we naar de Dutch Night moeten gaan. Maar nu we als partner diensten als Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud gaan leveren, is eindelijk het moment aangebroken om naar de Dutch Night te gaan. Iedereen binnen ons team wil gaan, maar we kunnen er niet allemaal bij zijn. Daarom moeten we nog even onderling lootjes trekken om te bepalen wie er mag gaan. Wij kijken er in ieder geval naar uit om eindelijk elkaar na de pandemie weer in levende lijve te ontmoeten”, aldus Simon de Boer, manager Marketing & Communications bij NL-ix.

Kom daarom naar de Dutch Night

Hebben jij en je collega’s je nog niet ingeschreven voor de grootste netwerkborrel van onze sector? Meld je dan even snel aan via deze pagina. Dan kan je straks op dinsdag tijdens CloudFest zeggen: ‘Weet je nog hoe gezellig Dutch Night was? Ik kom volgend jaar weer.’  

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl