• Home
  • Nieuws
  • Netwerkbijeenkomst Q3: data, dataprivacy, ransomware

Netwerkbijeenkomst Q3: data, dataprivacy, ransomware

Wat was het fijn om jullie allemaal weer te zien op de BBQ eerder deze maand! We waren er echt aan toe om weer eens een fysiek evenement te organiseren. En de maatregelen die we hebben genomen om Corona verspreiding te voorkomen blijken te werken: we hebben nul meldingen gekregen van mensen die op de middag besmet zijn geraakt. Het kan dus!

Dat geeft ons moed om ook de netwerkbijeenkomst van Q3 als een live evenement op te zetten. Met een borrel achteraf. Zoals het hoort. We nodigen jullie graag uit op dinsdag 26 oktober. De locatie volgt nog, in de uitnodiging die jullie binnen een paar dagen per mail ontvangen.

Het thema waar we voor hebben gekozen is data, privacy, en ransomware.

Whitepaper van Cybersecurity Nederland

Dutch Cloud Community is goed bevriend met de zusterorganisatie Cyberveilig Nederland, de brancheorganisatie van Security bedrijven. We werken nauw samen in meerdere gremia, en we hebben veel waardering voor het knappe werk dat ze voor de sector doen.

Whitepaper RansomwareCybersecurity Nederland heeft eerder deze maand een Whitepaper over ransomware gepubliceerd. Wat valt precies onder die noemer? Hoe werken de verschillende type aanvallen? Hoe erg is het probleem? Wat kun je doen als je aangevallen bent? Hoe voorkom je aanvallen? Enz.

Het is een compleet en goed gedocumenteerd stuk, dat een helder overzicht geeft van wat er speelt rond deze plaag waar steeds meer van onze klanten mee geconfronteerd worden. Wij hebben CVNL uitgenodigd om op de netwerkbijeenkomst het Whitepaper te komen presenteren en met onze leden de discussie aan te gaan. Het is een heel actueel thema, en een groeiend probleem. Hoog tijd om er aandacht aan te besteden.

Juridische werkgroep DCC

Een van de meest actieve en productieve werkgroepen van Dutch Cloud Community is het Juridische team.  Het aandachtsgebied is heel breed: van Privacy Shield/Schrems 2 naar verbetering van de Algemene Voorwaarden, nieuwe wet- en regelgeving, SLA’s. Maar ook ondersteuning van leden op juridisch gebied via een spreekuur of meedenken met relevante rechtszaken.

Op de bijeenkomst zal de werkgroep de leden bijpraten over de laatste ontwikkelingen, over de dossiers die het in behandeling heeft en de plannen voor 2022.

Tenslotte zullen we de leden een update geven over de segmentering met badges/labels die we hadden afgesproken bij de oprichting en die per begin 2022 operationeel gaat worden.

We hopen jullie te mogen begroeten op 26 oktober.

Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl