• Home
  • Nieuws
  • Nederland Country Partner van CloudFest – wat houdt dat in?

Nederland Country Partner van CloudFest – wat houdt dat in?

Na de Duitsers vormen de Nederlanders al jaren de grootste groep bezoekers van CloudFest (voorheen World Hosting Days). Zo’n beetje de hele Nederlandse hosting-, datacenter- en cloudindustrie verhuist ieder jaar voor een paar dagen in maart naar Zuid-Duitsland.
Je komt er om je leveranciers te ontmoeten, je woont presentaties bij over ontwikkelingen in je sector, je komt om rustig bij te praten met je concullega’s. Je komt voor de gezelligheid en voor de inmiddels traditionele Dutch Night op maandagavond. Het gaat trouwens de drukste editie ooit worden dit jaar. Schrijf je dus in als je dat nog niet hebt gedaan – we moeten aan de poort streng controleren omdat anders heel Europa op ons feestje komt!

Vorig jaar hebben in totaal zo’n 800 Nederlanders de reis naar Rust gemaakt. In gesprekken tussen CloudFest en ons in het najaar ontsproot dus het idee om de band tussen Nederland en CloudFest verder te versterken. Dit jaar is Nederland officieel Country Partner van CloudFest!

Wat houdt dat in? Voornamelijk dat we de gelegenheid hebben gekregen om een aantal elementen in te vullen van het officiële programma van CloudFest. Ook de Dutch Night is niet meer een los event maar nu onderdeel van het officiële CloudFest programma.
De formele opening van het festival wordt gedaan door de Nederlandse Europarlementariër Marietje Schaake op dinsdagochtend. Samen met Sören von Varchmin (CEO van CloudFest) gaat Marietje een stukje toelichting geven over de band tussen de EU, Nederland en de cloudindustrie.

We gaan ook in het officiële programma Nederland een beetje op de kaart zetten. We doen een sessie over de Nederlandse markt met een aantal prominente NL hosters. We gaan een workshop doen waarin we uitleggen hoe de Nederlandse industrie samenwerkt (ISPConnect samen met DHPA en DDA) en nog een paar andere leuke dingen.

Ook Acronis organiseert een workshop speciaal voor Nederlandse hosters en cloudproviders (daar kun je je nu al voor aanmelden).

Iedere dag aan het einde van de middag houden we een gezellige open tafel voor de Nederlandse bezoeker in de bar van het Colosseo Hotel. Als je de hele dag op de beurs bent geweest en sessies hebt bijgewoond is dit een plek waar je weet dat je bekende gezichten tegenkomt en even bij kunt praten onder het genot van een biertje. Daarna is gezamenlijk een hapje eten een optie (omdat we nog niet weten hoeveel mensen hier gebruik van gaan maken durfden we het nog niet aan om allemaal restaurants te reserveren, maar voor 2019 is dat misschien wel de volgende stap).

Ook bij de avondevenementen willen we “Dutch Tables” neerzetten. Het idee is dat je bij een concert of op het Bierfest niet in je eentje verloren bent tussen 5000 gasten maar gezellig met je eigen crowd kunt zitten.

Op maandagavond op de Dutch Night krijg je van ons een programmaboekje met het volledige Nederlandse programma van de hele week. Met tips, pointers en allemaal leuke dingen te doen tijdens CloudFest.

We gaan hier met zijn allen de leukste CloudFest ooit van maken! Ik hoop dat het weer ook een beetje meezit. Hebben jullie er ook al zo’n zin in?

Tot snel!

Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl