• Home
  • Nieuws
  • Moederbedrijf Uniserver neemt XtraDesktop over

Moederbedrijf Uniserver neemt XtraDesktop over

Egroup Investments, het moederbedrijf van Uniserver, neemt XtraDesktop over. Hiermee wil de de Alkmaarse groep de dienstverlening binnen de channelmarkt verder ontwikkelen. XtraDesktop is gespecialiseerd in het aanbieden van Desktop as a Service (DaaS) diensten, net als Uniserver via het indirecte kanaal. Uniserver levert cloudhosting­diensten in Nederland.

Volgens Ronald Bezuur, Managing Director van Uniserver, past de overname als logische stap in de groeiplannen van Uniserver om haar portfolio en kennis uit te breiden. Bezuur: “Samen met onze partners kunnen we middels het portfolio van XtraDesktop klanten helpen om sneller, veiliger en eenvoudiger de transitie te maken naar de cloud. We zien veel overeenkomsten in het indirecte businessmodel. Uniserver en XtraDesktop versterken elkaar en kunnen elkaar helpen in het vereenvoudigen van diensten. Dit sluit volledig aan bij onze missie: IT simpel maken. Door IT simpel te maken voor onze partners, kunnen zij zich als trusted advisor focussen op de eindklant.”

Marktpositie versterken

Door de samenwerking met Uniserver kan XtraDesktop haar marktpositie binnen de cloudmarkt verder versterken. Marco Broeken is de CTO en co-founder van XtraDesktop. Marco blijft actief als CTO en zal zich focussen op de verdere ontwikkeling van XtraDesktop. Erwin Tielman is sinds 1 mei als Business Development Manager DaaS (Desktop as a Service) verantwoordelijk voor sales binnen XtraDesktop.

Ronald Bezuur: “Uniserver ziet de dienst van XtraDesktop als een toevoeging op haar cloudinfra oplossingen waar huidige en nieuwe partners van kunnen profiteren. Deze dienst kan onze partners helpen in het succesvoller maken van transities van klanten naar de cloud. Door de krachten te bundelen, te leren van elkaars kennis en ervaring, kunnen we onze partners nog beter helpen met het uitbouwen van de clouddienstverlening. We zien veel overeenkomsten in het indirecte businessmodel, we versterken elkaar en kunnen elkaar helpen in het vereenvoudigen van diensten. Dit sluit volledig aan bij onze missie: IT simpel maken. Door IT simpel te maken voor onze partners, kunnen zij zich als trusted advisor focussen op de eindklant.”

Meer informatie op website Uniserver.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl