• Home
  • Nieuws
  • Marketing Werkgroep nu officieel van start

Marketing Werkgroep nu officieel van start

Binnen Dutch Cloud Community hebben we inmiddels al enkele werkgroepen die zich richten op specifieke thema’s zoals security en HR. En daar komt nu een nieuwe bij: onze Marketing Werkgroep is nu officieel van start gegaan. 

Hoe is deze werkgroep precies ontstaan? Eind mei organiseerde we voor onze leden en partners een workshop waar de marketing van hosting- en clouddiensten centraal stond. Zo deelde Hermen van Dalen (Nonkessons) tijdens zijn presentatie hoe je als organisatie partner marketing het best kan inzetten. En Tim Wolff (AWS) liet tijdens zijn workshop zien welke zeven stappen je neemt voor een goed onderbouwd marketingplan. Verder gaf Miriam Brown (Kingston) tijdens haar sessie een inkijk in wat er – op marketingvlak – gaande is in de Nederlandse markt. 

Officiële start Marketing Werkgroep

Bij ‘Marketing the Cloud’ bleek al dat er veel animo was voor een vervolgsessie. Daarom kwamen we eind juni bij elkaar om de nieuwe Marketing Werkgroep officieel van start te laten gaan.

Tijdens de online sessie spraken we onder meer over wat de voornaamste focus van de werkgroep moet zijn. Al snel werd duidelijk dat de voorkeur uitgaat naar het gezamenlijk oppakken van marketing dossiers binnen onze sector. Het doel is om daarmee gebruikers/klanten sneller en makkelijker de weg te laten vinden naar een Nederlandse aanbieder. En dat is mooi, want het doel ligt uiteraard in lijn met waar we als community voor staan: het stimuleren van onderlinge samenwerking.

Behoeftes uit de sector

Een belangrijke vraag die ook werd gesteld, is wat de belangrijkste boodschap moet zijn die ieder lid mee kan nemen in hun communicatie. Dit kunnen zij uiteraard op hun eigen manier doen, maar de gezamenlijke boodschap moet wel helder zijn. 

Verder gaven de aanwezigen ook aan dat er behoefte is aan het organiseren van (fysieke) kennissessies om elkaar zo beter te leren kennen, en tegelijkertijd meer inzichten te krijgen door in gesprek te raken met andere marketeers uit onze branche.

Kom naar volgende Marketing kennissessie

Daarom nodigen we graag iedereen met een marketingachtergrond binnen onze community uit om deel te nemen aan de volgende kennissessie. Deze staat voor na de zomer gepland, dus houd je mailbox in de gaten. Op deze manier blijven met elkaar in gesprek en kunnen we er voor zorgen dat we de marketing binnen onze sector naar een nog hoger niveau brengen.

Wil je ook deelnemen aan de Marketing Werkgroep? Stuur dan een mail naar marketing@dutchcloudcommunity.nl

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl