• Home
  • Nieuws
  • maincubes sluit zich aan bij DHPA als business partner

maincubes sluit zich aan bij DHPA als business partner

maincubes is per 1 januari 2019 business partner van DHPA, zo maakt de brancheorganisatie voor toonaangevende Nederlandse cloud service providers vandaag bekend.  Met het partnership beogen beide partijen om de symbiose tussen het housing specialisme en cloud service provider verders uit te diepen. maincubes is in dit opzicht een opvallende partij in het datacenter- en colocatie landschap die zich puur toelegt op deze activiteit en verder geen dienstverlening in haar portfolio heeft die kruist met de activiteiten van cloud service providers.

Joris te Lintelo, director bij maincubes B.V.: “Wij kiezen in onze strategie bewust voor een zeer transparante en duidelijke focus waarbij samenwerking centraal staat. De gezamenlijke ontwikkeling van digitale ecosystemen met onze partners en klanten is naast het aanbieden van colocatie een zeer belangrijk onderdeel van onze strategie. Op basis van het secure exchange platform worden beveiligde ecosystemen gecreëerd via multidimensionale verbindingen van klant- en providerdiensten. Elke deelnemer aan het platform zal uitgebreide diensten vinden die kunnen worden geïntegreerd in het eigen aanbod en zo het platform verder aanvullen. Het ecosysteem groeit door de verscheidenheid aan aanbiedingen en het gemak van het integreren van services die bereikbaar zijn met slechts één Cross Connect. De deelnemers van DHPA zijn voor ons belangrijke partners bij de verdere ontwikkeling van onze strategie en ik kijk dan ook uit naar toekomstige samenwerking.”

Ruud Alaerds, directeur van DHPA, ziet in maincubes een nieuw type organisatie die zich als partner aansluit bij DHPA. “maincubes is als lokale en regionale partij alleen actief in Europa. Het kent meerdere locaties over een aantal landen in Europa verspreid en is een pure datacenter partij. Omdat de platformen die door onze deelnemers worden onderhouden met het oog op veiligheid, betrouwbaarheid en risicobeperking per definitie op verschillende locaties draaien is het nauwe contact met dit type leveranciers van belang. Onze partners gaan doorgaans graag in gesprek met onze deelnemers waar en hoe er mogelijkheden liggen. maincubes is daar geen uitzondering in natuurlijk.”

Over maincubes

maincubes is een Duits datacenter bedrijf en onderdeel van de Zech Group uit Bremen. Op verschillende strategische locaties in Europa zijn onze datacenters te vinden. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Frankfurt am Main.

In Nederland hebben wij ons nieuwe datacenter in Schiphol-Rijk. In dit volledig gemoderniseerde en ge-upgrade datacenter AMS01 bieden wij meer dan 4.400 m2 aan colocatie ruimte en 4.7MW aan IT capaciteit.

Voor een diversiteit aan klanten realiseren wij colocatiediensten die nodig zijn voor de opslag van data. We richten ons op robuuste, betrouwbare en schaalbare infrastructuur gecombineerd met de Duitse principes ten aanzien van kwaliteit en zekerheid. Wij bieden een SLA met een 100% beschikbaarheid en hanteren voor onszelf de meest strikte eisen voor privacy in aanvulling op de GDPR.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl