• Home
  • Nieuws
  • Main Capital investeert – Businesscombinatie Denit en Dutch Cloud

Main Capital investeert – Businesscombinatie Denit en Dutch Cloud

Denit en Dutch Cloud slaan de handen ineen en vormen een leidende managed cloud solution provider. Doel van deze investering en samenwerking is het neerzetten van een sterk en solide bedrijf met een nog betere en bredere dienstverlening naar klanten.

Denit heeft een leidende positie opgebouwd in de managed cloud solutions markt met extra aandacht voor klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging. Klanten van Denit zijn met name actief in de IT- en softwaresector. Dutch Cloud is een snelgroeiende, innovatieve cloud solutions provider, gericht op grote corporates en SaaS-ondernemingen. Key customers van de combinatie zijn o.a. MAIN Energie, Fiber Nederland, Euretco, Boska, Roxit, Ticketscript, Ultimum, BVA Auctions en Heinz.

Zowel Denit als Dutch Cloud laten al jaren een gezonde groei zien qua omzet, medewerkers en winstgevendheid. Gecombineerd ontstaat nu een onderneming van circa 50 medewerkers. Door samen te gaan, worden zaken als beheer, customer support en innovatie breder ondersteund, met als doel een verbeterde dienstverlening richting klanten. Ook het palet aan producten van de gecombineerde onderneming versterkt elkaar. Dit bestaat o.a. uit secure cloud solutions, twin datacenter diensten, hosted desktopoplossingen en binnenkort ook public cloud integratie met Amazon en Azure.

De kracht van Denit ligt in het hoge niveau van gespecialiseerde technische kennis, klantgerichtheid en de uitstekende kwaliteit van beheerdiensten. Dutch Cloud onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en kennis op het gebied van security, compliance en privacy. Bovendien heeft het een sterke commerciële footprint in de cloud industry o.a. door het organiseren van industry events, zoals het Get (C)loud! event. Beide organisaties vullen elkaar hiermee uitstekend aan.

Beide ondernemingen zullen samen een kantoor gaan betrekken. Ook beide directies blijven werkzaam en zullen de komende jaren verder bouwen aan de groei van de onderneming.

Edwin Cornelissens (Managing Director bij Denit): “De samenwerking met Dutch Cloud zorgt voor schaalvergroting en een grotere schaal biedt allerlei voordelen voor onze klanten, zoals een hoger niveau van dienstverlening, een breder dienstenportfolio en nog meer aandacht voor klanten. De klant eist tegenwoordig garanties op het gebied van continuiteit en zekerheid. Met onze samenwerking beschikken we over nog meer getalenteerde mensen en nieuwe technologiën, waardoor beide ondernemingen steeds meer klanten een kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossing kunnen bieden.”

Martijn van Zoeren (CEO en founder van Dutch Cloud): Dutch Cloud is leading in het bieden van echte cloud oplossingen. Sinds 2009 vormen high end compliance, security en opgebouwde expertise de basis voor waar we nu staan. Daarom is de samenwerking met Denit een logisch vervolg. Het biedt onze gecombineerde klanten(kring) een nog solider en beter uitgebalanceerd perspectief in termen van een gevarieerd productenpalet, hogere klanttevredenheid door extra aandacht en continuïteit voor de langere termijn. Ik ben dan ook zeer verheugd met de investering die Main Capital in deze samenwerking doet.”

Pieter van Bodegraven (Partner bij Main Capital): “Wij zijn erg enthousiast over deze samenwerking die onze groeistrategie volledig ondersteunt. Gezamenlijk kunnen Denit en Dutch Cloud nog betere dienstverlening leveren aan hun key focus klanten.”

=========================================

Over Denit

Denit is een managed cloud solution provider uit Amsterdam, opgericht in 1999. Denit is gespecialiseerd in betrouwbare en veilige cloud oplossingen voor complexe, bedrijfskritische applicaties, variërend van Managed Hosting tot een compleet Cloud Computing en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) portfolio. Klantgerichtheid, proactiviteit en ontzorging zitten in het DNA. Met ruim 35 getalenteerde medewerkers bedient Denit een groot aantal ISV’s en IT-dienstverleners. Denit maakt – op persoonlijke wijze – de vertaalslag tussen de technische mogelijkheden en de toepassing daarvan in uiterst betrouwbare, schaalbare en veilige cloud oplossingen.

Denit beheert en exploiteert haar eigen premium netwerk en cloud infrastructuur. Denit staat qua uptime op de 2de plaats gemeten over 440 providers (bron: http://webhostingtalk.nl/uptime.php). Alle cloud oplossingen zijn 100% Nederlands. De dienstverlening van Denit is ISO 9001:2015 en ISO 27001:2013 gecertificeerd. Denit is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) en is Enterprise Service Provider Partner van VMware.

Meer informatie is te vinden op www.denit.nl

Over Main Capital Partners

Main Capital is een Private Equity en Mezzanine Capital investeerder met een exclusieve focus op de software en software gerelateerde sectoren in de Benelux en DACH regio. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca. € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende software bedrijven in de Benelux en DACH. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige portefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende (SaaS) software bedrijven als Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl