• Home
  • Nieuws
  • Levelfour Networks neemt glasvezelnetwerken Stepco over

Levelfour Networks neemt glasvezelnetwerken Stepco over

De leverancier van glasvezelnetwerken voor bedrijfsterreinen Levelfour Networks uit Arnhem heeft haar portfolio uitgebreid door de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco over te nemen.

Voor de glasvezelaanbieder is de overname van het portfolio van de IT-dienstverlener een grote uitbreiding van de glasvezelactiviteiten. “Voor de positie van het Nederlandse bedrijfsleven moet ieder bedrijventerrein een glasvezelnetwerk hebben die bovendien 24/7 gemonitord en geüpgraded wordt. Levelfour wil daar de komende jaren als zelfstandige partij substantieel aan bijdragen. Met deze overname zijn we weer een stukje dichterbij die visie”, zegt CEO Peter Grotenhuis van Levelfour Networks in een commentaar. De overname gaat concreet om 16 glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen in: Houten, Ede, Dieren, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Levelfour Networks zal de netwerken op de locaties verder uitbouwen en ervoor zorgen dat al deze netwerken van de nieuwste technologie worden voorzien, zodat op deze locaties supersnelle breedbandverbindingen tegen betaalbare tarieven beschikbaar komen.

Focus op managed services

Ook voor Stepco biedt de overname voordelen. IT-dienstverlener Stepco is een specialist in managed services en cloud-, beheer- en securityoplossingen. Voor optimale IT-resultaten en -verbindingen realiseerde Stepco ook glasvezelnetwerken voor haar eindgebruikers, omdat glasvezel voor voldoende bandbreedte en beveiligde verbindingen zorgt. Deze verbindingen zijn belangrijk om de managed services van de IT-dienstverlener tot hun recht te laten komen. De aanleg en het beheer van glasvezelnetwerken zijn echter geen kernactiviteiten van Stepco, waardoor het voor de hand lag deze af te stoten. Door deze activiteiten over te dragen aan Levelfour Networks, kan de IT-dienstverlener zich nu volledig focussen op de cloudoplossingen en IT-securitydiensten. “Met Levelfour Networks hebben we een professionele partner waardoor we onze klanten glasvezel kunnen blijven aanbieden. Bestaande klanten zullen niets van de transitie merken en kunnen ook na de overname bij ons terecht. Sterker, zij profiteren van de innovatieve kracht van Levelfour”, aldus CEO Branka Dessens van Stepco. De IT-dienstverlener blijft haar managed services diensten aanbieden op alle netwerken die in beheer zijn van Levelfour Networks.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl