• Home
  • Nieuws
  • Leren wat je niet op school hebt geleerd

Leren wat je niet op school hebt geleerd

U en ik weten hoe belangrijk het is om een uitgebreid netwerk te hebben en dat zorgvuldig te onderhouden. Dat weten we omdat we door de jaren heen hebben ervaren hoe we contact verloren met belangrijke mensen, en hoe persoonlijke contacten ons werk enorm kunnen vergemakkelijken.

Toen we twintig waren wisten we dit nog niet. Dat werd ons ook niet verteld op school. Dit was niet een wat wij toen beschouwden als een belangrijke ‘vaardigheid’.

Mede daarom lanceren wij dit jaar een nieuw platform met de naam Jong ISPConnect. Jong ISPConnect is gericht op de jonge medewerkers van onze achterban, op stagiaires en op studenten die van plan zijn (of overwegen) in onze sector aan het werk te gaan.

Jong ISPConnect wordt (om te beginnen) een serie bijeenkomsten waar we jongeren de dingen bij willen brengen die je niet op school leert. We gaan ervaren ondernemers uitnodigen om te praten over hoe zij hun bedrijf groot hebben gemaakt, over de markt, over hun eigen specialisaties, maar ook in het algemeen over wat het vak van hoster en cloud provider inhoudt, en wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Je hebt op school de techniek geleerd. Je begrijpt netwerkarchitecturen en je kent programmeertalen. Je hebt verstand van virtualisatie en je kent de weg in een datacenter.

Wat je nog niet hebt geleerd, is hoe de business werkt. Wat houdt het vak in? Hoe maak je een klein bedrijf groot? Wat ga je allemaal tegenkomen op je weg? Maar ook: wat zijn de businessmodellen van de verschillende niches die je tegenkomt in deze sector?

We zullen specialisten vragen om een kleine lezing of een workshop te geven om uit te leggen wat zij doen. Zonder verkooppraatje, maar gewoon om hun kennis en ervaring te delen en de nieuwe generatie te helpen de weg te vinden in de enorme complexiteit van de cloud wereld.

Wat het niet wordt, is een banenmarkt. Wij denken niet dat onze achterban staat te springen om hun jong talent naar een bijeenkomst vol met recruiters te sturen. Dat zijn we ook niet van plan. Loopbaanontwikkeling daarentegen gaat wel ter sprake komen. Wat zijn de groeimogelijkheden, hoe kun je jezelf bijscholen en waar ga je naartoe in deze industrie? Dit zijn wel gespreksonderwerpen waarvan we denken dat ze heel interessant zijn voor de ‘new kids on the block’.

De bijeenkomsten zullen een informeel karakter hebben, met veel informatie, ruimte om te netwerken, niet commercieel. We gaan dit jaar voor het eerst bij elkaar komen in augustus tijdens het Tech Together evenement, waar we meteen ook kunnen aanschuiven bij een lekkere BBQ. Later dit jaar volgen nog twee bijeenkomsten.

Officiële aankondigingen en uitnodigingen volgen later dit voorjaar. Indien u belangstelling heeft kunt u natuurlijk alvast reageren via een mail naar onderstaand adres, dan zetten we u op de mailing list.

Simon Besteman is directeur van ISPConnect

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl