• Home
  • Nieuws
  • Laat je brancheorganisatie voor je werken

Laat je brancheorganisatie voor je werken

Je bent een hoster, je bent een cloud provider of een netwerkaanbieder en je bent natuurlijk aangesloten bij de brancheorganisatie ISPConnect (of bij onze broeders van DHPA). Wat betekent dat eigenlijk voor je? Wat doet de brancheorganisatie voor jou?

En waarom ben je eigenlijk aangesloten bij een brancheorganisatie?

Je betaalt ieder jaar je contributie (waarvoor dank). Je houdt je aan de gedragscode (maar dat deed je toch al want je bent een professional), en als er geen pandemie heerst kom je graag een biertje drinken op de BBQ of de gezelligheid van Dutch Night opzoeken op CloudFest.

Maar er is meer.

Tools en diensten

Ten eerste hebben we een aantal diensten waar je rechtstreeks gebruik van kunt maken. En lang niet iedereen is daarvan op de hoogte.

Wij hebben een aantal standaard documenten die tot je beschikking staan (denk aan verwerkersovereenkomsten, SLA-templates, juridische documenten etc.). Daar heb jij als lid kosteloos toegang toe. We hebben ook een juridisch advies helpdesk (met ICTRecht) waar je terecht kunt met vragen en als het nodig is een geschillencommissie die je een dure gang naar de rechter kan besparen als er een conflict ontstaat.

Ook bieden we een info portal op onze site en onze uitgebreide communicatiekanalen (Social Media, nieuwsbrieven, podcasts, video etc.). Daar kun jij als lid ook gebruik van maken: heb je een blog? Wij publiceren hem voor je. Heb je video? Wij verspreiden het. Heb je een RSS-feed: deel hem met ons. Heb je nieuws? Wij zetten het in onze nieuwsbrief. Maak hier gebruik van, het is er voor jou!

Maar er is meer

Belangenbehartiging en lobby

Door onze gedragscode, maar ook door onze actieve deelname aan werkgroepen met de overheid, het OM, de politie, de ministeries en de politiek. Doordat wij jullie vertegenwoordigen in de gremia waar de governance van het internet wordt geregeld zorgen wij ervoor dat de stem van de sector gehoord wordt voordat besluiten over ons heen vallen. Wij zorgen ervoor dat de juiste stappen genomen worden om het internet veilig maar ook vrij te houden. Het is essentieel dat de brancheorganisaties de stem van de sector kunnen laten horen.

Door deze belangenbehartiging van de sector zorgen we er niet alleen voor dat we de sector in bescherming nemen, maar tonen we ook aan de andere stakeholders dat onze branche een volwassen en betrokken gesprekspartner is. Hiermee wordt in de ogen van de overheid ook deelname aan een brancheorganisatie gezien als een keurmerk van kwaliteit en integriteit. Onderschat het belang hiervan niet.

Maar er is meer

Onderwijs en werving

Ieder bedrijf in onze branche worstelt met het vraagstuk “hoe kom ik aan goed opgeleide mensen om verder te groeien?”. Er is geen eenvoudige oplossing. Wij werken al sinds 2014 samen met het onderwijs. We hebben een aantal projecten aangejaagd en ook zelf opgezet. Sinds 3 jaar hebben we de stichting Cloud IT Academy (CITA) opgericht. CITA heeft samen met de Hogeschool Utrecht een duale hbo-opleiding Cloud Engineering opgezet. Inmiddels volgen een honderdtal studenten de opleiding. Deze studenten hebben bij bedrijven in onze achterban een leerwerk plek waar ze drie dagen in de week (en twee dagen school) het vak leren. We zijn nog lang niet klaar, we zijn nu bezig met een tweede studierichting op te richten (software development). En het groeit nog steeds hard (laat het me weten als jullie belangstelling hebben om ook een student te begeleiden). Hierover binnenkort een meer uitgebreide blog.

Maar er is meer

ISPConnect Brancheorganisatie

Community, netwerk en kennis

Misschien wel de belangrijkste toegevoegde waarde van een brancheorganisatie is het netwerk. Het is de plek waar je je branchegenoten ontmoet. Waar je aan informatie komt. Waar je de nieuwtjes hoort, waar je met je leveranciers in contact komt. DHPA en ISPConnect organiseren het hele jaar door bijeenkomsten (normaal gesproken natuurlijk fysieke ontmoetingen, op dit moment gebeurt alles online, zoals overal).

Van grote feesten (Dutch Night!) tot ieder kwartaal een netwerkbijeenkomst en door het jaar heen kleinschalige themabijeenkomsten over een specifiek onderwerp. De kans om je netwerk te vergroten en om te leren over wat er speelt, wat er op je af komt, wat de ervaring van je peers is met wat er allemaal op ons af komt is van onschatbare waarde.

Uiteindelijk zijn we er voor jullie. Als we straks één organisatie zijn geworden met DHPA komen er nog weer hele nieuwe elementen in het programma (werkgroepen op allerlei vlak, nog meer kennissessies, onderzoek in allerlei markten, strategiesessies, en inspiratiesessies om er een paar te noemen).

DHPA doet er altijd alles aan om de deelnemers voor het voetlicht te krijgen bij het grote publiek. Individueel maar ook als type bedrijf (red.: de lokale vertrouwde specialist in cloud).

Ik moedig iedereen aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van wat wij voor jullie kunnen doen. Bel ons, mail ons, deel je informatie met ons. Haal het maximale eruit. Dat is het beste voor ons en voor jullie!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl