• Home
  • Nieuws
  • Keuzedeel ‘Cloud en datacenter engineering’ van start

Keuzedeel ‘Cloud en datacenter engineering’ van start

Deze week werd de eerste les van het keuzedeel ‘Cloud en datacenter engineering’ gegeven aan tweedejaars niveau 4 studenten van de opleiding Netwerk- en mediabeheer van het Techniek College Rotterdam. Een jaar lang zullen deze studenten ondergedompeld worden in de geheimen van de Cloud: Public, Private of Hybrid, het internet en alles wat daarbij hoort. We starten deze cyclus met Fundamentals en behandelen daarna de Infrastructuur (IaaS), Platformen (PaaS) en Software as a Service (SaaS).

Hoe ziet een webserver van Amazon of Google of Microsoft eruit? Waar worden gegevens opgeslagen en wie hebben toegang tot die gegevens? Welke protocollen horen hierbij? Welke maatregelen moet je nemen om te zorgen dat Facebook, Instagram, de gegevens van ziekenhuizen, etc. 24 uur per dag beschikbaar zijn? En welke beveiligingsmaatregelen vraagt de AVG? Deze en anderen vragen komen tijdens dit keuzedeel aan bod.

De lessen voor dit keuzedeel worden ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven en worden gegeven op IT Campus Rotterdam, dé plek waar onderwijs, bedrijfsleven en overheid gezamenlijk streven naar meer en beter IT-talent voor Rotterdam. Regelmatig worden er door bedrijven als Bytesnet, SmartDC, Intermax, Avantage, etc. gastlessen gegeven en gaan de studenten op excursie naar een datacenter of iets dergelijks.

In de komende periode ontwikkelen we de onderdelen IaaS, PaaS en SaaS. Heb je ideeën over welke onderwerpen die niet mogen ontbreken in deze lessen? Neem dan contact op met Leonie van Haren (l.vanharen@tcrmbo.nl)

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl