• Home
  • Nieuws
  • “Kennis delen moet, hoort, past” Edwin Kennedy, Algemeen Directeur Dutch Cloud Community

“Kennis delen moet, hoort, past” Edwin Kennedy, Algemeen Directeur Dutch Cloud Community

De leden van de vereniging hebben gesproken: Dutch Cloud Community gaat meer doen om de branche te vertegenwoordigen, en houdt een scherp oog op politieke ontwikkelingen. In het veranderproces heeft het bestuur nu een nieuwe directeur aangesteld. Edwin Kennedy is een naam die velen al kennen; zijn staat van dienst is lang en internationaal.

Groei is zijn motivatie. Hij houdt ervan om een groot doel neer te zetten en daar standvastig op te navigeren, en is tegelijkertijd zeer geïnteresseerd om zoveel mogelijk nieuwe informatie aan boord te nemen.

Kennedy wil mensen graag aanmoedigen om in contact te komen met de vereniging en zich aan te sluiten. “Dutch Cloud Community doet alles wat te maken heeft met internet. Eigenlijk valt het uiteen in drie punten. Mensen ontmoeten is heel belangrijk, dat staat voorop. Dat kan onder andere op onze vele evenementen, waaronder Dutch Night @ CloudFest en onze Summer BBQ.”

“Dutch Cloud Community vertegenwoordigt de sector bij politiek en in de media. Het zorgt ervoor dat je als ondernemer niet solo hoeft te navigeren. Wanneer de branchevereniging reageert op een zaak, dan doen we dat met vakkennis en vanuit een brede basis. De politiek houdt ervan om één centraal aanspreekpunt te hebben. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we daarin staan.”

“De derde factor is ondersteuning van onze community door verschillende publicaties, werkgroepen en kennissessies over wet- en regelgeving, juridische zaken, duurzaamheid en marktinzichten.”

Kennedy is bevlogen in het helpen van anderen, om hun leven en werk te verrijken. Hij refereert graag aan zijn lange ervaring in martial arts. “Een belangrijk onderdeel van karate is de zogeheten line up. Dan moet je denken aan een rij mensen, opgesteld van beginner aan het ene eind tot leraar aan het andere eind. Zie jezelf in die rij, en denk dan niet: Ha, ik ben zoveel beter dan die beginner. En ook niet: O jee, ik ben nog lang niet op het niveau van de expert. Dat is niet het doel van de line up. Waar het om gaat is dat je jezelf ziet als onderdeel van de gemeenschap, als onderdeel van de vooruitgang: Van wie kan ik iets leren? En aan wie kan ik iets leren? Dat is hoe je groeit. De grote Confucius zei het al: ‘In elke kunst zijn de grootmeesters eerst leerling geweest’.”

Als de nieuwe directeur van Dutch Cloud Community ziet hij zichzelf dan ook nadrukkelijk naast Simon Besteman en Ruud Alaerds staan. Hij roemt hun kennis en ervaring en zegt, “Simon heeft de focus op Public Affairs. Ruud is de man voor Operations. Ik kan iets toevoegen op commercieel gebied, en ik deel dat heel graag.” In zijn eigen taakomschrijving staan Strategie, Groei, en Eindverantwoordelijkheid. Door de duidelijke rolverdeling kan ieder het beste van hun kunnen laten zien.

Een speerpunt is het slechten van wat Kennedy het stropdasplafond noemt. Hij brengt al jaren de technische helden in contact met mensen uit de corporate wereld. Zij hebben elkaar nodig, maar kunnen elkaar lang niet altijd begrijpen. Het faciliteren van de communicatie is juist waar Kennedy’s kracht ligt.

Hoe ziet hij de toekomst van Dutch Cloud Community voor zich? Hij benadrukt dat hij er pas net is, maar kan al wel iets zeggen over de achtergrond van het beleidsplan dat momenteel in de maak is. Om mensen met elkaar in contact te brengen en om invloed uit te oefenen op politiek en publiek is het van belang dat de vereniging groeit in leden en partners.

Er komt extra aandacht om Dutch Cloud Community op de kaart te zetten zodat bijvoorbeeld de media meer aandacht besteden aan onderwerpen waar de leden van wakker liggen. Dutch Cloud Community wil duidelijk communiceren in de voor buitenstaanders vaak abstracte materie. “Kennis delen moet, hoort, en past’” is het motto van de nieuwe directeur.

Doorgaan met invloed uitoefenen op wet- en regelgeving blijft erg belangrijk. “Dat maken we heel concreet in het beleidsplan: We blijven meepraten, invloed uitoefenen.” Tenslotte komt er aandacht voor evenementen met een grotere impact in de maatschappij, zoals de Dag van het Nederlandse Internet.

Het nieuwe bestuur wil het lidmaatschap van de vereniging zo transparant mogelijk laten zijn. De leden kunnen jaarlijks bij de ALV (algemene ledenvergadering) hun stem laten horen maar zijn ook altijd welkom om contact op te nemen met het bestuur.

Edwin Kennedy vindt het een eervolle job om bij Dutch Cloud Community aan de slag te gaan. “En het is een interessante groep om te vertegenwoordigen,” vindt hij, aan de hand van zijn jarenlange werkzaamheden in de sector.

Ruim twee jaar geleden maakte hij een forse omslag in zijn werk. Zijn grootste focus was altijd het verzekeren van een toekomst voor zijn jongste zoon, Aaron. Ook zijn vrijwilligerswerk was daaraan gelieerd; bijvoorbeeld voor de Stichting Papageno. Aarons plotselinge overlijden in november 2021 zette alles op zijn kop.

Kort daarna werd zijn werkgever Sentia verkocht aan Accenture. In de grote herijking die volgde voor leven en werk werd besloten dat oudste zoon Joshua en schoondochter Robin volledig zelfstandig de Business Club Côte d’Azure gingen voortzetten. Vader Kennedy legde nog meer het accent op het overdragen van kennis, via zijn bedrijf SalesPulse waarbij hij zich richt op het boosten van commercie en ook als mentor bij nlgroeit. Verder is hij bezig met een boek: Small talk about big deals.

Hij heeft gewoond en gewerkt in onder andere India en verschillende regio’s in de Verenigde Staten. Een goed gesprek over honkbal of de NBA is altijd welkom. Omdat hij gewend is heel vroeg op te staan begint zijn dag soms zelfs met een live wedstrijd op televisie.

De observatiekunst van de martial arts is nooit ver weg. Een kleine waarschuwing is dan ook op zijn plaats: een andere favoriete quote van Confucius is ‘Open je mond slechts dan wanneer je er zeker van bent dat wat je gaat zeggen mooier is dan de stilte’. Gelukkig zegt hij ook: “Het is niet erg om soms iets fout te doen.”

Kennedy luistert niet alleen naar wat iemand zegt maar meer nog naar waarom het wordt gezegd. Zijn focus op groei en grote doelen zit stevig ingebed in ervaring. Hij kijkt waar behoefte aan is. En gaat er iets mis, dan is hij al bezig met de volgende stap.

De leden van Dutch Cloud Community wilden verandering, en met het aantreden van Edwin Kennedy is dat proces in ervaren handen!

  Edwin Kennedy | Algemeen Directeur
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl