• Home
  • Nieuws
  • Juridisch loket geopend voor deelnemers en partners van DHPA

Juridisch loket geopend voor deelnemers en partners van DHPA

Loket biedt hulp bij vragen over privacy, ICT en contracten.

Vanaf vandaag (2 april 2020) biedt DHPA in samenwerking met ICTRecht een juridisch loket aan voor alle deelnemers en partners van DHPA. Via dit Juridisch loket worden snel en kosteloos (korte) vragen beantwoord over privacy, ICT, (IT-)contracten en andere juridische vragen over het leveren van cloud & hostingdiensten. Denk bijvoorbeeld aan vragen over regelgeving, een check op de eigen voorwaarden, over contracten, over conflicten met klanten dan wel leveranciers of over NTD-verzoeken.

Tijdelijke uitbreiding in verband met corona-crisis

De verspreiding van het coronavirus en de genomen overheidsmaatregelen om verdere verspreiding in te dammen raken steeds meer bedrijven. Ook ICT-bedrijven. Daarom is het tijdelijk ook mogelijk om juridische vragen over de gevolgen van corona aan het Juridisch loket te stellen. Bijvoorbeeld vragen over waar je als werkgever op moet letten als je werknemers thuiswerken (beveiliging en privacy), conflicten over opzeggingen van contracten, overmacht, of wat je moet doen als een leverancier niet meer (op tijd) kan leveren. Maar ook vragen over werktijdverkorting en arbeidscontracten.

Over ICTRecht

Het Juridisch loket wordt gefaciliteerd door adviesbureau ICTRecht. Al 15 jaar verleent ICTRecht gespecialiseerd juridisch advies over ICT, privacy en internet. ICTRecht doet dit met een team van meer dan 60 specialisten – vanuit de kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel. De adviseurs hebben unieke gespecialiseerde kennis en langdurige ervaring met onder andere privacy, digitaliseringsvraagstukken, contractenrecht, informatietechnologie, e-commerce, cloud en continuïteitsoplossingen. Daarnaast heeft ICTRecht een erkende opleidingsinstelling, die geaccrediteerd is door de Orde van Advocaten en heeft ICTRecht een volledige detacheringsafdeling.

Kosteloos voor deelnemers en partners van DHPA

Beantwoording van alle vragen is kosteloos, mits de vragen relatief snel te beantwoorden zijn. Stel je vragen aan het Juridisch loket via dhpa@ictrecht.nl.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl