• Home
  • Nieuws
  • ISPConnect heeft een nieuwe voorzitter

ISPConnect heeft een nieuwe voorzitter

Op 16 januari jl. hebben we dan eindelijk de Algemene Ledenvergadering van ISPConnect kunnen houden. We hadden hem in december ingepland maar het zat even niet mee: door allerlei omstandigheden hebben we de datum moeten verplaatsen.

De leden hebben het bestuur steun gegeven voor een paar belangrijke wijzigingen. Om te beginnen in het bestuur zelf. ISPConnect heeft een nieuwe voorzitter!

Na 6 jaar heeft Yom Schutte het stokje overgedragen aan Wido Potters. En ik wil daar even bij stilstaan. Toen Yom in 2011 aantrad was onze vereniging in een overgangsfase. Het was op dat moment niet duidelijk of we nog wel bestaansrecht hadden, al helemaal niet welke richting we moesten kiezen voor de toekomst en in welke vorm.

Yom is de aanjager geweest van de professionaliseringslag die ISPConnect in de afgelopen 6 jaar heeft doorlopen. Hij heeft Gerben van Leeuwen en Lennert den Teuling in het bestuur gehaald, en uiteindelijk ook de beslissing genomen om iemand te zoeken die de organisatie op poten kon zetten en als directeur ISPConnect zou runnen. Zo ben ik in 2012 in eerste instantie dankzij Yom als interim manager bij de club gekomen, en daarna als directeur verder aan de slag gegaan.

De transformatie van ISPConnect onder het voorzitterschap van Yom is spectaculair geweest. We hebben het ledenbestand meer dan verdubbeld, de begroting op orde gebracht, programma’s opgezet voor onderwijs, security en privacy, een geschillencommissie opgericht, een kenniscentrum ontwikkeld. En een brancheorganisatie die evenementen organiseert, conferenties opzet en aan tafel zit bij de belangrijke overlegstructuren in Den Haag. We zijn een hele andere organisatie dan 6 jaar geleden. Wido treft nu, als inkomend voorzitter, een professionele club aan die zijn zaakjes op orde heeft.

Daarom wil ik deze gelegenheid gebruiken om mijn dank uit te spreken aan Yom, namens mijzelf en namens de leden, voor een heel succesvol voorzitterschap!

Gerben van Leeuwen en Lennert den Teuling hebben zich tijdens de ALV na 5 jaar ook teruggetrokken als bestuurders. Ook hen wil ik graag namens alle leden bedanken voor hun inzet de afgelopen jaren. Jullie hebben dit huis helpen bouwen, en hebben een belangrijke rol gespeeld in de hele professionaliseringslag van ISPConnect. Merci!

Ter vervanging hebben de leden ons goedkeuring gegeven om twee nieuwe bestuursleden aan te stellen: Steven Mohamedajoeb van Hostnet en Henri de Jong van Mijndomein komen het bestuur versterken. Welkom aan beide!

De volledige structuur van het bestuur is nu:

  • Voorzitter: Wido Potters (BIT)
  • Vice-voorzitter: Frans ter Borg (Cloudmerge en Quanza Engineering)
  • Secretaris: Steven Mohamedajoeb (Hostnet)
  • Penningmeester: Marin Heideman (Digistate)
  • Bestuurslid: Henri de Jong (Mijndomein)

En natuurlijk als directeur, uitvoerende kracht, vraagbaak, manusje van alles en toegewijde hulp: Yours truly.

Simon

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl