• Home
  • Nieuws
  • ISPConnect kondigt colocatie provider maincubes aan als nieuwe partner

ISPConnect kondigt colocatie provider maincubes aan als nieuwe partner

De branchevereniging voor Internet Service Providers, ISPConnect, maakt vandaag bekend dat colocatie provider maincubes partner is geworden. maincubes is onderdeel van de Duitse Zech Group en beschikt over twee datacenter locaties in Europa en volgt een strategie die gericht is op verdere uitbreiding. Als relatief jonge speler in de markt heeft maincubes in korte tijd twee moderne datacenters opgeleverd en in gebruik genomen, te weten in Frankfurt a.M. (2017) en Schiphol-Rijk (2018) Op 20 september aanstaande wordt het  volledig vernieuwde datacenter van maincubes in Nederland, AMS01, feestelijk geopend waarbij iedereen welkom is.

Joris te Lintelo, director bij maincubes, ziet dat er in de Nederlandse markt een sterke behoefte bestaat aan colocatie providers die professionaliteit combineren met een persoonlijke benadering. “Wij denken dat maincubes een perfecte aanvulling is op het bestaande datacenter landschap in Nederland en zich op vele manieren positief kan onderscheiden. Met onze Duitse achtergrond, datacenter locaties in Frankfurt en Schiphol-Rijk, strategie en service aanbod is maincubes een verrijking voor de Nederlandse markt. Wij kijken er enorm naar uit om samen te werken met de achterban van ISPConnect en nodigen iedereen dan ook van harte uit voor onze opening op 20 september.”

maincubes nam het huidige datacenter AMS01 op Schiphol-Rijk in 2016 over. In 2017 en 2018 is de locatie op grote schaal gemoderniseerd en voorzien van een upgrade waarmee het voldoet aan de hoogste standaarden. Het datacenter heeft 4.400m2 bruikbaar IT vloeroppervlak en 4,7MW beschikbaar IT vermogen. maincubes biedt vanuit het datacenter verschillende colocatie mogelijkheden en bijbehorende diensten, van enkele racks tot cages en private suites. Klanten van maincubes kunnen rekenen op een gegarandeerde zero-outage, betrouwbaar klimaatsysteem en een efficiënte en zuinige omgang met energie. De centrale ligging van het datacenter in de metropoolregio Amsterdam en de aanvullende dienstverlening van maincubes zorgen voor een ideale basis voor zowel enterprises als service providers.

Het partnership tussen maincubes en ISPConnect is dan ook een logische vindt Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “Het is belangrijk voor onze achterban dat het aanbod van colocatie providers in Nederland breed blijft. Nieuwkomers op die markt zijn dan ook zeer welkom. maincubes zien wij als een solide partner dat met zijn volledig vernieuwde, zeer moderne datacenter de toekomstbestendige diensten kan leveren waar ISP’s en hosters behoefte aan hebben. Het partnership is wat mij betreft een logisch uitvloeisel van de groeiende verwevenheid van ISP’s en toonaangevende colocatie- en connectiviteit providers als maincubes.”

Wie de opening van het gemoderniseerde datacenter van maincubes wil bijwonen kan zich aanmelden op registratiepagina op de website van maincubes.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl