• Home
  • Nieuws
  • ISPConnect introduceert geschillencommissie voor Nederlandse hostingbranche

ISPConnect introduceert geschillencommissie voor Nederlandse hostingbranche

ISPConnect heeft een geschillencommissie opgericht voor de Nederlandse hostingbranche. Het onafhankelijke orgaan adviseert bij conflicten en zoekt actief naar oplossingen zonder tussenkomst van een rechter.

Na verschillende vragen van aangesloten Internet Service Providers heeft branchevereniging ISPConnect een onafhankelijke geschillencommissie opgericht bestaande uit drie experts op het gebied van webhosting, e-mailhosting en domeinnamen.

Simon Besteman, Directeur van ISPConnect: “Hosting is een unieke tak van sport binnen de internetbranche en kent haar eigen problemen en vraagstukken. Wij willen onze leden en hun klanten voorzien van gedegen advies en daarmee de drempel verlagen om bij conflicten tijdig hulp in te schakelen van experts”.

De nieuwe commissie draagt bij aan een transparant en professioneel imago voor zowel aangesloten leden van ISPConnect, als de branche in zijn geheel. Eigen leden en hun klanten ontvangen bij conflicten advies van een onafhankelijke derde partij. Alle belangen worden tegen elkaar afgewogen, met als basis de gemaakte afspraken tussen leden en hun klanten. Doordat een jurist en/of rechter zich niet meer hoeft te buigen over specifieke thematiek, kunnen conflicten sneller worden opgelost en worden kosten bespaart.

Vragen en conflicten kunnen worden voorgelegd aan Peter Kager, ICTRecht (jurist), Michiel Steltman, Directeur DHPA (hosting branche specialist) en Cas Toeset, BRW groep (klant contact specialist). Zij zullen zich buigen over niet nagekomen overeenkomsten en onzorgvuldig handelen, denk daarbij aan de beschikbaarheid van een online dienst, een geldig opzegtermijn of geheimhoudingsplicht.

In mei van dit jaar werd het eerste voorstel voor de oprichting van de geschillencommissie aan de Algemene Ledenvergadering van de vereniging aangeboden. De leden hebben het voorstel goedgekeurd. De commissie is per augustus 2014 actief.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl