ISPConnect goes digital

Never waste a good crisis!

ISPConnect heeft een portal ingericht waar jullie allemaal – leden, partners en vrienden van de vereniging – gebruik van kunnen maken. Je kunt je nieuws bij ons kwijt, je video, je webinars, je podcasts, je downloads. We kunnen het ook voor je hosten. Oftewel: we zijn gewoon digitaal gegaan.

Hoe is dit ontstaan?

We hadden een vol programma van bijeenkomsten voor het voorjaar in de planning. Beginnend met de activiteiten rond CloudFest en ons grote feest daar op locatie, maar we hadden ook een reeks aan kennisevenementen, middagen en themadagen gepland.

Toen kwam de Coronacrisis en moesten we alles uitstellen, afblazen of digitaal gaan organiseren. Dat was wel even een uitdaging. Zoals iedere organisatie moesten we hier iets aan doen.
De crisis was daardoor ook een katalysator voor ons. We waren al langer bezig met de gedachte dat we meer online wilden doen, en zochten een manier om onze achterban de gelegenheid te geven om via onze kanalen hun nieuws en hun activiteiten te ontplooien. Maar waar vind je de tijd om er echt voor te gaan zitten?

Concreet, wat kan ik ermee?

Vanaf maart zijn we aan de slag gegaan. Beginnend met de backoffice natuurlijk, waarna we geleidelijk de structuur hebben uitgebouwd. We wilden niet alleen onze eigen producties op de site te zetten, maar ook een plek bieden aan de output van onze community. Om daar een plek voor te bieden en het helpen verspreiden.

Wat houdt het concreet in? Je kunt vanaf nu de content die je met de wereld wilt delen makkelijk via de site van ISPConnect verspreiden.

Je kunt je RSS feed delen met ons, waardoor al je nieuwtjes als nieuwsberichten op onze site komen en in de nieuwsticker opgenomen worden. Maar er is meer: je kunt ook je videomateriaal met ons delen via ons Youtube kanaal. Je kunt je podcasts op onze podcast site onderbrengen, en wij zorgen dan ook voor de promotie ervan. Ook documenten die je graag wil laten downloaden kunnen we voor je op de site zetten, of doorlinken naar je eigen site vanaf een pagina op ISPConnect.nl

Wat kunnen we nog meer doen? We hebben een webinar tool opgezet. Die staat ter beschikking aan onze leden en partners. Wil je een webinar organiseren? Wij hebben niet alleen de tool maar ook een template om eenvoudig een programma samen te stellen en de promotie van je evenement te organiseren.

Tot slot hebben we de mogelijkheid voor alle partners en leden om op onze site een eigen landing page in te richten, waarmee je rechtstreeks informatie die relevant is voor de community kunt delen, iets wat sneller en minder omslachtig is dan het via (bijvoorbeeld) een corporate site te doen. Zo kun je bijvoorbeeld speciale aanbiedingen tonen voor ISPConnect leden, of de rechtstreekse contactgegevens van de juiste persoon op je eigen pagina in onze omgeving zetten.

Hoe kan ik er gebruik van maken?

Vanaf Q3, mits er geen tweede COVID-golf komt, gaat ISPConnect weer zoals vanouds bijeenkomsten organiseren. Iedereen heeft de afgelopen maanden het gevoel gemist van bij elkaar komen. Netwerken, kennis uitwisselen en bijpraten zijn vreselijk waardevol. We kunnen niet wachten tot we straks weer elkaar face-to-face kunnen spreken.

In de tussentijd moedigen we iedereen aan om gebruik te maken van de dienst die we jullie aanbieden. Zoals je van ons gewend bent zijn er geen extra kosten aan verbonden (tenzij je iets helemaal op maat wilt laten bouwen, maar dat spreekt voor zich).

Belangstelling? Neem contact met Simon en we helpen je verder.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl