• Home
  • Nieuws
  • Intermax is voor ambitieuze jongeren een great place to work

Intermax is voor ambitieuze jongeren een great place to work

Wie graag buiten de gebaande paden treedt, is bij Intermax aan het juiste adres. Sjors van Dongen, web developer bij Intermax, wilde tijdens zijn studie graag zijn opgedane kennis alvast in praktijk brengen. Via via kwam hij in contact met Ludo Baauw, CEO en oprichter van Intermax. Het klikte en Sjors kon al snel aan de slag als programmeur terwijl hij nog studeerde.

Voor Van Dongen was het een warm bad. “Ik studeerde fulltime, dus ik kon nog niet volle dagen aan de slag bij Intermax. Dat was geen enkel probleem, ik mocht zelf mijn uren bepalen. Ik werd vanaf het begin overal bij betrokken. Ik was echt onderdeel van het team en mijn ideeën werden gewaardeerd. Dat is niet bij ieder bedrijf zo als je nieuw binnenkomt en nog een studie moet afronden.”

Sjors van Dongen
Sjors van Dongen

Eén van de eerste projecten waarmee Van Dongen aan de slag ging was een incheck systeem voor bezoekers van het kantoor van Intermax. “Bij Intermax leefde sterk het idee dat het niet meer van deze tijd was om gasten zich in te laten schrijven met pen en papier. Het paste niet bij Intermax als vooroplopende cloudsourcing provider, ook omdat het niet door iedereen als wenselijk wordt ervaren dat zichtbaar is wie er allemaal als bezoeker binnen zijn. Mij werd gevraagd om daar een oplossing voor te bedenken. Superleuk natuurlijk, en ik heb er meteen mijn tanden in gezet.”

Van Dongen ontwikkelde een applicatie voor de iPad waarmee bezoekers zich snel kunnen aanmelden. De medewerker waarmee de bezoeker een afspraak heeft krijgt een sms zodra hij zich aanmeldt. De reactie van bezoekers was enthousiast en het papieren bezoekersformulier verdween in de la.

Het smaakte naar meer. Kon deze applicatie niet in de markt gezet worden? Baauw was graag bereid daarover mee te denken. Baauw: “Er werken bij Intermax alleen maar nieuwsgierige mensen. Zij werken hier vanuit persoonlijke interesse en vinden het oprecht leuk steeds nieuwe manieren te bedenken om iets net even anders en beter te doen. Dat was hier ook het geval; zo’n goed idee moet je uitwerken en daar werken we graag aan mee. Dankzij onze Rotterdamse roots – we plakken graag die wereldberoemde ‘natte t’ achter werkwoorden – was de naam snel bedacht: Incheckert.” Incheckert was geboren als zelfstandige onderneming, geleid door Van Dongen.

Intermax regelt de hosting voor de app. Van Dongen krijgt ook voor de verdere ontplooiing alle ondersteuning die hij nodig heeft. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor marketing en acquisitie? Wat moet je allemaal regelen als ondernemer? En hoe zit het met wet- en regelgeving voor privacy?

Dit soort vragen werden uitgebreid besproken. Incheckert is bijvoorbeeld volledig GDPR proof. De app zorgt er tevens voor dat aan de bezoekersregistratieplicht die bij ISO 9001, ISO27001, ISO 22000 en HACCP komt kijken, wordt voldaan.

De app is een mooi voorbeeld van hoe binnen Intermax de ambities van medewerkers worden gestimuleerd. Ondernemerschap zit in de haarvaten van het bedrijf, dat bijna 25 jaar geleden is gestart en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende Nederlandse hosting- en cloudproviders. Dat is niet voor niets: de sleutel tot succes ligt óók in handen van de medewerkers, vindt Baauw. “Als ondernemer begin je met een idee en de wil om daar helemaal voor te gaan. Dat was en is met Intermax ook zo. Naarmate je groeit pakken medewerkers dat initiële idee op en ontwikkelen dat tot iets nieuws. Daar moet je niet krampachtig mee om gaan. Goede mensen in een sterk team zijn immers de basis van ons succes. Het is in mijn ogen daarom logisch dat je medewerkers stimuleert en helpt om hun eigen ambities te overstijgen. Wat is er nou mooier om je kennis en ervaring in te zetten en iets gaafs te creëren?”

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl