• Home
  • Nieuws
  • Interconnect sluit zich als deelnemer aan bij DHPA

Interconnect sluit zich als deelnemer aan bij DHPA

Interconnect, specialist in IaaS- en aanverwante IT-infrastructuurdiensten, is per 1 mei deelnemer van DHPA, Trusted Cloud Experts zo maken beide organisaties vandaag bekend. Interconnect is de populairste Nederlandse IaaS-aanbieder en ontwikkelde een compleet nieuw private IaaS-platform om deze positie verder uit te bouwen. De IaaS-diensten van Interconnect worden ondersteund door diensten voor connectiviteit en veiligheid, waaronder twin datacenteroplossingen. Interconnect heeft twee high-end datacenters in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

Rob Stevens, commercieel directeur van Interconnect: “De toetreding tot DHPA is een logische stap door onze tweeledige focus op zowel IaaS als colocatie. Eerder al was Interconnect één van de founding members van de Dutch Data Center Association, dat ook één van de samenwerkingspartners van DHPA is.”

Interconnect heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zijn IaaS-platform. Mede om die reden behoort het bedrijf nu tot de top in Nederland op het gebied van IaaS. Kwaliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn dan ook belangrijke speerpunten voor het bedrijf. Zo beschikt het over de belangrijkste ISO-certificeringen en is het ISAE 3000/SOC 2 en PCI-DSS gecertificeerd.

“De hoge mate van kwaliteit die Interconnect nastreeft en de maatregelen die daarvoor zijn genomen passen naadloos in het profiel van DHPA”, aldus directeur Ruud Alaerds. “We zien de ontwikkeling van steeds meer lokale spelers als Interconnect dan ook graag doorzetten. Er is onmiskenbaar behoefte aan het element ‘dichtbij’ vanuit de markt. Ook als het om cloud gebaseerde dienstverlening gaat.”

Beide partijen kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Op de foto Rob Stevens (l.) en Ruud Alaerds

____________________________________

Over DHPA

De stichting DHPA vertegenwoordigt met ruim 30 marktleidende deelnemers en enkele tientallen A-merk leveranciers van technologie en diensten het topsegment van de Nederlandse cloud- en hostingindustrie. DHPA-deelnemers onderscheiden zich door professionaliteit, kwaliteit en grote aandacht voor informatiebeveiliging. Zij nemen samen een aanzienlijk deel van de managed hostingomzet in Nederland voor hun rekening.

DHPA zet met zijn code of conduct de toon voor professioneel, integer en ethisch handelen. DHPA-deelnemers zijn daarmee een voorbeeld voor de gehele onlinesector als het gaat om leveren van kwalitatief hoogwaardige diensten.

Over Interconnect

Interconnect is specialist in IaaS- en aanvullende diensten en opgenomen in de top tien van IaaS-leveranciers in Nederland. Interconnect is in deze ranglijst de enige puur Nederlandse speler.

Met een sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit, zijn we de professionele businesspartner voor bedrijven en organisaties die zoeken naar een betrouwbaar fundament voor hun kritieke IT-infrastructuur. We beschikken over eigen datacenters in Den Bosch en Eindhoven met een eigen glasvezelnetwerk in beide regio’s.

Naast hoogwaardige technologie voorzien we in diepe en brede technische kennis en expertise en helpen we klanten als Trusted Advisor om de juiste oplossing te koppelen aan hun marktvraag. Zo helpen we klanten hun innovatievermogen te versterken.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl