HR-Werkgroep nu officieel van start

Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar kwamen vakgenoten uit onze sector bijeen om met elkaar te spreken over Human Resources (HR). Bij Cupola XS in Haarlem zijn door de diverse presentaties nieuwe inzichten met elkaar gedeeld, waardoor onze HR-werkgroep goed van start kan gaan. 

Onze cloud- en hostingsector is bestand tegen veel uitdagingen. Heel even leek het er namelijk erop dat de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar niet plaats zou kunnen vinden. Een verkeersongeluk vlak voor het prachtige Cupola XS, de locatie van onze bijeenkomst, zorgde ervoor dat de weg tijdelijk was afgesloten. Maar onze vakgenoten kunnen snel schakelen en na een korte vertraging kon eindelijk de netwerkbijeenkomst over Human Resources (HR) van start gaan. 

HR-Werkgroep als centraal middelpunt

Tijdens het openingswoord van Simon Besteman, directeur Dutch Cloud Community, werd meteen duidelijk waarom HR een belangrijk thema is binnen onze sector. “HR zorgt ook binnen onze industrie voor complexe vraagstukken. Hoe kan je goede mensen behouden in een krappe arbeidsmarkt? Welke financiële voorwaarden zijn reëel? En hoe stel je jouw contracten op? Al dit soort vragen worden straks behandeld in de nieuwe HR-Werkgroep die nu van start gaat”, aldus Besteman.  

De HR-Werkgroep staat onder leiding van voorzitter Linda Brouwer, arbeidsrechtadvocaat bij LiberDock. Ook zij was tijdens de netwerkbijeenkomst aanwezig om tijdens haar presentatie toelichting te geven op drie zeer actuele thema’s binnen HR: grensoverschrijdend gedrag, het wetsvoorstel transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden en hoe om te gaan met concurrentiebeding.

HR-enquête

Voor de nieuwe HR-werkgroep hebben we enquête gehouden, we delen graag de eerste resultaten. 

Samen tegen grensoverschrijdend gedrag

Zo kunnen we als sector bijvoorbeeld actief nadenken over een klachtencommissie of kunnen we richtlijnen opstellen tegen grensoverschrijdend gedrag. “In Nederland zijn meer dan 1,1 miljoen mensen slachtoffer van ongewenst gedrag (pesten, intimidatie, seksueel) op de werkvloer. Zorg daarom dat je psychosociale arbeidsbelasting (PSA) beleid op orde is. Je hebt als werkgever namelijk een zorgplicht waaraan je moet voldoen”, aldus Linda Brouwer.   

Cloud-IT Academy en salarisbenchmark Partner Navigator

Verder werd er deze middag ook aandacht gewijd aan de Cloud-IT Academy, waar studenten deeltijd werken en een opleiding volgen zodat ze worden klaargestoomd voor onze sector. Dit jaar gaat de eerste lichting van de Cloud-IT Academy afstuderen, wat uiteraard een mooie mijlpaal is sinds de start van de academy in 2017. 

In de presentatie van Leo van Schie (Partner Navigator) werd dieper ingegaan op de salarisbenchmark binnen onze sector. Tijdens deze sessie kwam onder meer de vraag naar voren hoe onze leden en partners omgaan met de salariseisen, vooral in de huidige krappe arbeidsmarkt. Daarom werd vandaag een oproep gedaan om als organisatie mee te doen aan de salarisbenchmark. Door diverse cijfers bij elkaar te leggen, ontstaat er meer houvast bij salarisindicaties. “Leden van de Dutch Community Cloud Community die geïnteresseerd om mee te doen aan de benchmark, krijgen 100 euro korting op de deelnameprijs”, geeft Leo van Schie aan. 

Meld je aan voor de HR-Werkgroep

Na de paneldiscussie met Joanna Klaver (SIDN),  Evelien Vegter (SevenP) en Peer Bouman (Ekco) over hoe zij binnen hun organisatie omgaan met thuiswerken, was het tijd voor de officiële start van de HR-Werkgroep. Meerdere aanwezigen gaven bij de afsluiting aan deel te willen nemen aan de werkgroep. Daar zijn we als brancheorganisatie erg blij mee. 

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de HR-Werkgroep. Alle kennis en ideeën  die je hebt, kunnen we namelijk goed gebruiken voor onze community. Interesse? Stuur een mail naar info@dutchcloudcommunity.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl