HR-Werkgroep in de maak!

Binnen Dutch Cloud Community staat het delen van kennis en ideeën voorop. In dat kader vinden jaarlijks diverse netwerkbijeenkomsten plaats en worden er specifieke werkgroepen ingericht ter ondersteuning van de leden. Hoewel op het eerste gezicht IT-compliance, cyber- en datasecurity en marketing voor de leden wellicht de meest in het oog springende hot topics zijn, is er nog een belangrijk aandachtsgebied die we niet uit het oog moeten verliezen en dat is HR.

In de huidige markt is goed IT-personeel schaars, waardoor het binnenhalen en behouden van personeel een grote uitdaging is én extra aandacht vraagt. Los van thema’s als werving en selectie en strategische personeelsplanning zijn in het verlengde hiervan andere belangrijke HR-onderwerpen onder andere;

  • de gezondheid/vitaliteit/werkgeluk van medewerkers,
  • opleiding en ontwikkeling/ employability,
  • employer branding,
  • diversiteit/inclusiviteit en medezeggenschap.

De DCC-leden zijn divers in omvang met de daarbij behorende HR-ondersteuning. Veel leden zullen wellicht maar een enkele HR-adviseur hebben of een (operationeel) directeur of hoofd front-office met HR-taken. Wat de omvang van de HR-ondersteuning ook is, wij zijn ons bewust van de omvang van het HR-takenpakket en de uitdagingen. Dan is het fijn als de HR-verantwoordelijke diverse HR-onderwerpen met collega’s uit andere organisaties kan bespreken, ervaringen en tips kan delen zodat niet steeds het wiel zelf uitgevonden hoeft te worden, én waar nodig ook juridisch kan sparren met een arbeidsrechtspecialist.

Daarom start DCC binnenkort met een nieuwe HR-werkgroep.  Hierbij is het de bedoeling dat op basis van de input van DCC-leden en partners, vanuit de werkgroep er een aantal ondersteunende baseline documenten online beschikbaar komen (bijv. een arbeidsovereenkomst, een vaststellingsovereenkomst, checklist onderwerpen personeelsgids, brochure disfunctioneren etc.).

Doe je mee met de HR-Werkgroep?

Er zal binnenkort een enquête worden uitgezet onder de DCC-leden, gericht op de doelgroep (HR-medewerkers en/of directie) om interesse in deelname aan de HR-Werkgroep te peilen en te onderzoeken aan welke concrete invulling behoefte bestaat (thema’s HR-agenda en frequentie meetings).

Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomsten van deze enquête. Als kennispartner van DCC draag ik namens Liber Dock graag vanuit arbeidsrechtelijk invalshoek bij aan het succes van deze werkgroep!

Mocht jij je interesse in deze werkgroep nu al bekend willen maken, dat kan! Stuur een mail naar info@dutchcloudcommunity.nl en wij nemen contact met je op.

 

Linda Brouwer
Senior Counsel Arbeidsrecht Liber Dock

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl