• Home
  • Nieuws
  • Hostingprovider HOSTKEY gaat colocatiediensten aanbieden in euNetworks’ datacenter in Amsterdam

Hostingprovider HOSTKEY gaat colocatiediensten aanbieden in euNetworks’ datacenter in Amsterdam

Amsterdam, Nederland – 20 januari 2022 – De Nederlandse hostingprovider HOSTKEY heeft zijn capaciteit fors uitgebreid door serverracks te huren in het Nederlandse Tier III euNetworks Datacenter in Amsterdam. HOSTKEY zal deze nieuwe capaciteit gebruiken voor het onderbrengen van servers van klanten (colocatie), het ontwikkelen van private en hybride cloudoplossingen, alsmede voor het uitbreiden van de eigen IT-infrastructuur, waaronder de inzet van dedicated servers die voor klanten te huur zijn.

Volgens de overeenkomst met euNetworks kunnen klanten van HOSTKEY nu kiezen voor colocatiediensten in een van de beste Europese datacenters, ongeacht de omvang van hun bedrijf: van het onderbrengen van één server voor kleine bedrijven of zelfs particulieren tot het huren van hele racks met een uitgebreid pakket ondersteunende diensten voor de IT-infrastructuur bij grote projecten.

Als onderdeel van een langetermijncontract heeft HOSTKEY een colocatie suite gehuurd in het euNetworks datacenter in Amsterdam. De infrastructuur van het datacenter voldoet aan de betrouwbaarheidsklasse van Tier III volgens het internationale classificatiesysteem van het Uptime Institute, dat een fouttolerantie van 99,982% garandeert.

Het euNetworks datacenter bevindt zich in Amsterdam-Zuid en is uitstekend bereikbaar vanuit de stad – op 30 minuten rijden van de luchthaven en op slechts 15 minuten van het stadscentrum. Alle koelings- en stroomvoorzieningssystemen in de datacenterracks zijn N + 1 redundant uitgevoerd. Elk rack wordt voorzien van 2 onafhankelijke beveiligde verbindingen via een 32A PDU. Het datacenter garandeert de fysieke bescherming van de ondergebrachte apparatuur en een strikte controle op de toegang tot de serverruimten. De brandveiligheid wordt gegarandeerd door systemen voor gasvormige brandblussing en vroegtijdige rookdetectie. Een ploegendienst van technisch personeel en datacenterbeveiliging is voortdurend ter plaatse. De servers zijn beschermd tegen DDoS-aanvallen met de mogelijkheid om het beschermingsbereik uit te breiden om aan de behoeften van de klant te voldoen.

De faciliteiten van HOSTKEY zijn rechtstreeks verbonden met de op glasvezel gebaseerde bandbreedte-infrastructuurnetwerken van euNetworks, die toonaangevende telecomoperators en verkeersuitwisselingspunten met elkaar verbinden via glasvezelnetwerken met een hoge capaciteit. De aanwezigheid van een van de centrale communicatie- en verkeersuitwisselingsknooppunten direct in het datacenter, garandeert de klanten van HOSTKEY een ononderbroken beschikbaarheid van de dienst en hoge toegangssnelheden.

Klanten van HOSTKEY die gebruik maken van colocatiediensten in het datacenter van euNetworks kunnen daarnaast een uitgebreid dienstenpakket ontvangen als onderdeel van onze Smart Hands op afstand. De technici van HOSTKEY bieden een compleet scala aan ondersteuning op het gebied van IT-infrastructuur. Wij verlenen advies bij de selectie, configuratie en aankoop van apparatuur op de Europese markt, de invoering van netwerkinfrastructuur, logistieke en magazijndiensten, technische ondersteuning, modernisering van servers, oplossing van noodsituaties, reparatie en ontmanteling van apparatuur met aansluitende verwijdering of wederverkoop. De uitgebreide ervaring van HOSTKEY op de Europese en Russische markt levert de klanten van het bedrijf aanzienlijke besparingen op bij de aankoop van apparatuur, strakke deadlines voor de lancering van projecten en besparingen op kosten op technisch personeel.

“Het huren van een serverruimte in het datacenter in Amsterdam is slechts het begin van een groeiende relatie met euNetworks,” zegt HOSTKEY’s CEO Jeroen de Bie. “Samenwerking met een betrouwbare aanbieder van bandbreedte-infrastructuur, die een van de grootste footprints van datacenter-verbonden netwerken in Europa bezit, geeft HOSTKEY de mogelijkheid om actief te blijven groeien, nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, en het stelt ons in staat om onze activiteiten niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese IT-hubs te schalen.”

HOSTKEY B.V. is een internationale hostingprovider met het hoofdkantoor in Nederland dat al meer dan 10 jaar serververhuurdiensten, colocatie en een scala aan adviesdiensten levert in datacenters in Nederland, de VS en Rusland. Het bedrijf levert ook serverinfrastructuur voor het uitvoeren van private cloud-oplossingen. Alle technologische locaties van HOSTKEY zijn onderling verbonden door communicatiekanalen met een hoge bandbreedte, waardoor het mogelijk is om geo-gedistribueerde oplossingen en projecten te bouwen.

euNetworks is een bandbreedte-infrastructuurbedrijf dat 17 op glasvezel gebaseerde grootstedelijke netwerken bezit en exploiteert, verbonden met een intercity-backbone met hoge capaciteit, die 53 steden in 17 landen in Europa bestrijkt. Het bedrijf is marktleider op het gebied van datacenterconnectiviteit en verbindt vandaag meer dan 465 datacenters rechtstreeks. euNetworks is ook een toonaangevende aanbieder van cloudconnectiviteit en biedt een gericht portfolio van grootstedelijke en langeafstandsdiensten, waaronder Dark Fibre, golflengten en Ethernet. Wholesale, financiële, content-, media-, mobiele, datacenter- en zakelijke klanten profiteren van de unieke inventaris van euNetworks van glasvezel- en duct-gebaseerde activa die zijn afgestemd op hun behoeften aan hoge bandbreedte.

 

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl