• Home
  • Nieuws
  • Het zijn moeilijke tijden, maar let’s count our blessings

Het zijn moeilijke tijden, maar let’s count our blessings

Op het moment van schrijven lijkt het aantal nieuwe besmettingen in Nederland in een langzame neerwaartse trend te zijn beland. Met een “R” getal dat lager dan één is geworden, wat betekent dat iedere besmette persoon minder dan één andere besmet. Als dit zo door blijft gaan zal dus ook het aantal besmette, en dus ook zieke en uiteindelijk het aantal sterfgevallen, steeds lager worden.

Dit is een langzaam proces, en wie weet hoe mensen zich gaan gedragen als straks weer wat meer mag. Krijgen we na een vrolijke kerstvakantie een derde golf? Epidemiologen sluiten het niet uit. Ik hoop het echt niet. Maar ik weet zelf te weinig van deze dingen om me aan voorspellingen te wagen.

Het lijkt er in ieder geval niet op dat we op korte termijn naar strengere maatregelen gaan. En dat geeft hoop voor de lancering van onze nieuw brancheorganisatie over 3 weken alweer. Wij willen op verschillende locaties kleine groepen bij elkaar laten komen (binnen de grenzen van wat van RIVM en van de gastbedrijven veilig geacht wordt), en zoals het er nu uitziet (fingers crossed), kunnen we dat plan doorzetten.

Ook CloudFest 2021 100% online

Grote evenementen kunnen we nog steeds niet houden, en zelfs niet plannen. Ook CloudFest 2021 wordt een 100% online evenement. Ik nodig je uit om te luisteren naar de podcast die ik met Soeren von Varchmin, de CEO van CloudFest heb opgenomen waarin hij inzicht geeft in de plannen van het komende jaar. Je kunt deze beluisteren op ISPConnect.nl, op Spotify, Apple podcasts, Anchor.fm etc.

Het betekent voor de tweede keer achter elkaar geen Dutch Night in Maart. Dat vinden we vreselijk jammer. Dutch Night is niet alleen voor de bezoekers een leuke avond, het is ook iets waar wij met veel plezier naar toewerken ieder jaar, Dutch Night voorbereiden is werk waar we blij van worden. Ach, het is wat het is.

Hoe doet de sector het in de crisis?

In de podcast vraag ik Soeren ook naar zijn blik op de markt. En hij merkt terecht op dat dat onze sector het uiteindelijk veel minder zwaar heeft gehad dan de meeste. Dat is waar. En we moeten onze zegeningen tellen. Ja het is lastig, ja we hebben moeten leren omgaan met een werkelijkheid waarin we niet meer bij elkaar komen en veelal thuis achter de PC zitten. Grote projecten zijn uitgesteld, klanten uit sommige sectoren zijn weggevallen of hebben hun activiteit teruggeschroefd.

Maar als hosting en cloudsector doen we het helemaal niet slecht. Veel bedrijven in onze community hebben het gewoon beredruk in deze maanden. De gang naar de cloud zet sterk door. Er zijn weinig partijen omgevallen, de consolidatie in de sector gaat onverminderd verder en de prijzen van die overnames gaan nog steeds omhoog.

Tel je zegeningen

Het is ons als branche gelukt om redelijk goed overeind te blijven. We zijn gezond, en als we straks mede dankzij een vaccin (en op dat vlak is best wel positief nieuws) weer terug kunnen naar een “normale” manier van werken zullen we niet slechter voorstaan dan voor het begin van de crisis. Dat is in andere sectoren echt wel anders.

Ja we leven in moeilijk tijden, maar we komen hier als industrie en als community doorheen. En uiteindelijk komt ook het moment waar we weer met elkaar bijeen kunnen komen voor een BBQ, voor een maaltijd, voor een feest. We shall overcome!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl