• Home
  • Nieuws
  • Help het MKB digitaliseren en neem deel aan de Werkplaats Digitalisering van de Rabobank

Help het MKB digitaliseren en neem deel aan de Werkplaats Digitalisering van de Rabobank

Het Nederlandse MKB loopt achter op het gebied van digitalisering. Dit is de constatering die de Rabobank deed na onderzoek onder hun klanten. Rabobank kwam praten met de brancheorganisaties om hun zorg met ons te delen: de digitale achterstand van het MKB is een bedreiging, mensen missen kansen, ze maken hun bedrijven niet klaar voor de toekomst, als er niets gebeurt gaan heel veel kleinere bedrijven de slag missen en dreigt er op termijn een golf aan faillissementen.

De voornaamste reden is niet dat ze niet willen, maar dat ze te weinig kennis hebben van wat digitalisering betekent, ze weten niet wat de mogelijkheden zijn, ze weten niet met wie ze moeten praten.

Samen met Rabobank, MKB Nederland, DHPA, De Fiber Carrier Association en Dutch Data Center Association hebben we afgesproken om door het land een aantal digitale werkplaatsen voor het MKB te organiseren. Voorlichtingsdagen met workshops, presentaties, discussies en een marktplaats waar ondernemers uit de digitale wereld (jullie) kennis kunnen maken met lokale MKB’ers en ook jullie propositie kunnen voorleggen aan deze potentiële klanten.

Dit zonder dat er kosten voor jullie bij komen. De kosten worden gedragen door Rabobank.

We hebben vorige maand in Alkmaar een eerste pilotsessie gedaan, die boven verwachting goed bezocht werd (250 bezoekers). We gaan het nu uitrollen door de rest van het land.

De agenda is als volgt:

21 juni Den Bosch (Grassö), 26 juni Amsterdam (Westergasfabriek), 27 juni Groningen (DOT), 5 juli Leeuwarden (nog nader te bepalen waar), en 10 juli Almelo (Indiëterrein). Per sessie kunnen we in de marktplaats ruimte bieden aan drie bedrijven uit de achterban van ISPConnect. Nogmaals, er zijn geen kosten aan verbonden behalve wat je zelf wilt doen om je beter te presenteren (een banner, flyers enz.)

Uit de ervaring van Alkmaar weten we dat dit een mooie kans is om je te profileren in je lokale markt, en kennis te maken met een flink aantal potentiële klanten. Kies een van de bijeenkomsten uit, eentje die past bij je eigen regio, en laat ons weten als je belangstelling hebt (simon@ispconnect.nl), dan melden we je aan en helpen we je met alles inrichten.

Treuzel niet, want we hebben maar ruimte voor drie bedrijven per sessie!

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!
[mc4wp_form id="483"]

ISPConnect en DHPA zijn nu Dutch Cloud Community

We zijn sinds januari 2021 gefuseerd tot de Dutch Cloud Community.

De fusie van ISPConnect en DHPA heeft plaatsgevonden om als nieuwe branchevereniging de belangen te behartigen voor de Nederlandse cloud-, hosting- en internetsector.

Al onze informatie vind je vanaf nu op dutchcloudcommunity.nl